US Open, трети кръгАнди Мъри – Матео Беретини 4-6, 4-6,

...
US Open, трети кръгАнди Мъри – Матео Беретини 4-6, 4-6,
Коментари Харесай

Беретини сломи Мъри в спектакъл на „Артър Аш“


US Open, трети кръг

Анди Мъри – Матео Беретини 4-6, 4-6, 7-6(1), 3-6

Матео Беретини записа нова победа на US Open, достигайки до осминафиналите след успех над Анди Мъри. И двамата съперници демонстрираха превъзходен тенис и заслужиха аплодисментите на публиката, само че в заключителните минути от дуела по-добрата физическа кондиция на италианеца се оказа решаващият фактор за неговия триумф.

Опонент на италианеца в идната фаза ще бъде Алехандро Давидович Фокина, който в профил Даниел Галан.

Беретини записа 18 аса против асмо четири на Мъри, като в това време направи по-малко двойни неточности (1-5) и имаше съществено предимство във връзка с уинърите (54-24). Световният №14 завоюва 74% от точките си на първи сервис (67/90) и осъществя пет от 15-те си брейкпойнта (33%), до момента в който Мъри оползотвори два от четирите си шанса за пробив (50%).

Напълно предстоящо, съперниците разчитаха най-много на обичаните си оръжия – сервисът и офанзивите с форхенд от главната линия. Равенството се резервира до 3-3, като и двамата пропуснаха по един брейкпойнт. Безпощаден форхенд уинър по диагонала донесе на Беретини първия пробив в дуела, който след това италианецът затвърди с гейм на нула за 5-3.

Мъри редуцира пасива си, само че италианецът бързо си върна самодейността с два следващи аса, а несполучлив опит за слайс от страна на някогашният №1 му даде три следващи сетбола. Световният №14 организира доста добре построена офанзива и си отвори пространство в корта, завършвайки разиграването с невъзмутим уинър за 6-4.

Беретини проби още при започване на втория сет, само че Мъри незабавно върна брейка, въпреки и с известна доза късмет. При 30-30 британецът пласира лоб, при който неговият конкурент не реши добре топката и тя „ кацна “ на линията. При последвалия брейкпойнт Беретини изпрати топката в мрежата при опит за офанзива с бекхенд и по този метод геймовете бяха изравнени. Мъри бе много по-убедителен при идващото си подаване и съумя да реализира цялостен поврат за 2-1.

Беретини обаче прекъсна серията на някогашния №1 и изравни резултата, като след това паритетът се резервира до 4-4. Началният удар на италианеца още веднъж проработи и той реализира няколко офанзиви „ сервис-мрежа “, с който изненада Мъри и проби в деветия гейм. Римлянинът пропусна първия от трите следващи сетбола, които се откриха пред него, само че все пак съумя да затвърди брейка и да удвои преднината си в мача след 6-4.

Третата част несъмнено бе най-равностойната в мача, като и двамата съперници бяха безупречни при подаванията си. Много повече за това съжаляваше Беретини, който пропусна седем шанса за пробив в хода на сета. Италианецът търсеше зрелищни уинъри, като желанието да направи шоу за почитателите се обърна против него и международният №14 позволи голям брой непредизвикани неточности във значими моменти.

Последвалият тайбрек мина напълно под диктовката на Мъри. Британецът увеличи % си на вкаран първи сервис, като в това време стартира да излиза много по-често на мрежата. Беретини не съумя да се приспособява към играта на някогашния №1 и той завоюва третата част със 7-6(1).

Двамата си размениха по един пробив при започване на четвъртия сет, като равенството се резервира до 3-3. Мъри още веднъж опитваше да изненада Беретини с излизания на мрежата, само че италианецът се приспособява към играта на някогашния №1 и все по-често преодоляваше отбраната му с прецизни минаващи удари. Мъри пропусна брейкпойнта при 3-3 и Беретини завоюва подаването си, като това се оказа началото на мощна серия за римлянина. Миналогодишният финалист от Уимбълдън сподели повече устойчивост в последвалите дълги разигравания и стигна до решителен пробив, след който оформи крайното 6-4, 6-4, 6-7(1), 6-3 след 3 часа и 47 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР