Уроци по кибер хигиена влизат в училище. Утре по случай

...
Уроци по кибер хигиена влизат в училище. Утре по случай
Коментари Харесай

Уроци по кибер хигиена влизат в училище

Уроци по кибер хигиена влизат в учебно заведение.

Утре по случай края на образователната година Държавната организация „ Електронно ръководство “ (ДАЕУ) и Министерството на образованието и науката (МОН) ще показват първия по рода си интерактивен урок по кибер хигиена, предопределен за възпитаници от първи до дванадесети клас.

Събитието е с начало 11.00 часа в Мраморна зала на Държавна организация „ Електронно ръководство “ (ул. „ Йосиф В. Гурко “ 6, ет. 1, с вход откъм ул. „ Дякон Игнатий”).

Урокът е част от материалите, популяризирани от ДАЕУ, в границите на Националната акция за кибер хигиена, която се организира в границите на първото Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз под патронажа на европейския комисар по цифрова стопанска система и цифрово общество Мария Габриел, и е утвърден от МОН за изборно включване в образователната стратегия на учебните заведения в страната от образователната 2018/2019 година

Наръчник и методология, предопределени за преподавателите, на практика препоръки към родителите за повишение на кибер културата на подрастващите, както и проби за инспекция на навиците за кибер хигиена на учениците, ще бъдат показани и демонстрирани в наличието на европейския комисар за цифровата стопанска система и цифровото общество Мария Габриел, на ръководителя на ДАЕУ Атанас Темелков, на зам.-министъра на образованието и науката Деница Сачева, дружно с шефове и преподаватели от столични учебни заведения.

Анонимността и неналичието на цензура в интернет могат да бъдат доста рискови за децата, които прекарват онлайн приблизително повече от 30 часа седмично.

75 на 100 от децата са склонни да споделят персонална информация. Близо 90% от половите оферти към деца са отправени в онлайн среда, като едвам 25 на 100 от младите споделят със своите родители.

Затова урокът съдържа къса доктрина, видео наличие и интерактивни извършения, готови от екип на Държавна организация „ Електронно управление”, взаимно с Министерството на образoванието и науката, за асимилиране на съществени понятия и практики за несъмнено, и безвредно държание в онлайн среда при прилагане на интернет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР