Ураганът Майкъл навлезе над американския щат Флорида, в най-югоизточната част

...
Ураганът Майкъл навлезе над американския щат Флорида, в най-югоизточната част
Коментари Харесай

Мощният ураган Майкъл навлезе над Флорида

Ураганът Майкъл навлезе над американския щат Флорида, в най-югоизточната част на Съединени американски щати, предадоха международните организации, като се позоваха на Националния център за ураганите. Това е станало покрай град Мексико бийч, на брега на Мексиканския залив. Мощният вихър е от четвърта категория по петстепенната канара на Сафир-Симпсън. Със скорост на съпътстващите ветрове от 250 км/ч, той наближава оптималната категория, като освен това продължава да набира мощ.


По-рано шефът на Националния център за ураганите Кен Греъм предвижда, че бурята ще аргументи пагубни вреди. Това е най-силният вихър, достигнал Флорида, от повече от един век.

Президентът Доналд Тръмп изрази безпокойствие за локалните поданици, които не са се евакуирали, съобщи ДПА. Някои от регионите по пътя на урагана са доста небогати и това е попречило евакуацията, съобщи Тръмп, откакто бе осведомен в Белия дом с развиването на обстановката. Той означи че " е доста мъчно за хората без нужните запаси да изоставен " региона.

" Бог да ви благослови ", обърна се Тръмп към тези, които са на пътя на урагана. Президентът на Съединени американски щати сподели, че има намерение да посети в неделя или понеделник региона, над който ще премине бурята, съобщи Ройтерс.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР