Ураганът Мария връхлетя карибския остров Доминика през нощта в понеделник

...
Ураганът Мария връхлетя карибския остров Доминика през нощта в понеделник
Коментари Харесай

Ураганът Мария връхлетя Доминика с 260 км/ч и отнесе къщата на премиера

Ураганът Мария връхлетя карибския остров Доминика през нощта в понеделник с евентуално пагубната пета степен и скорост от 260 км/ч., оставяйки опустошаване и наводняване след себе си.

Министър-председателят Рузвелт Скерит написа във Facebook, че покривът на къщата му е отвеян, че домът му е наводнен и че е оставен " изцяло на милостта на урагана ". Малко по-късно добави, че е избавен.

Летището на Доминика и пристанищата са затворени.

Мария се движи почти по пътя на Ирма, ураганът, който опустоши района този месец.

Близкият остров Мартиника разгласи най-високото равнище на паника, до момента в който друга френска територия - Гваделупа, подреди евакуация.

Предупреждение за урагана е в действие и за Пуерто Рико. Американската територия чака Мария да доближи сушата с трета категория във вторник. Пуерто Рико избегна най-лошите последствия от Ирма и е значима точка за търсещите леговище поданици на най-тежко засегнатите земи.

Такова е оповестено и за Британските Вирджински острови, които претърпяха тежки опустошения от Ирма. Президентът Доналд Тръмп разгласи изключително състояние за американските територии в понеделник.

Тревога поради урагана е оповестена и за островната държава Сейнт Китс и Невис, задморската територия на Великобритания Монсерат, както и за островната държава Сейнт Лусия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР