Ураганът Мария се очаква да премине в района на Карибите,

...
Ураганът Мария се очаква да премине в района на Карибите,
Коментари Харесай

Карибите се готвят за голям ураган

Ураганът Мария се чака да премине в региона на Карибите, към островите Лийуърд, предава Би Би Си.

В момента Мария е тропическа стихия. Предстои да стане вихър от първа категория, съгласно климатолозите и внезапно да усили силата си в идващите 48 часа. Най-вероятно ще удари островите късно в днешния понеделник, показват от американския Национален център за наблюдаване на ураганите.

Първата категория е най-ниската от петстепенната канара на Сафир-Симпсън. Скоростта на съпътстващите ветрове на Мария доближава 120 км/ч., показва ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Бурята се движи почти по същия маршрут като Ирма, който сътвори големи опустошения в островите в Карибско море този месец. Предупреждения за прииждането са издадени в Гуадалупе, Доминика, Сейнт Китс и Невис, Монсерат и Мартиник. Намира се на около 225 км източно от Барбадос и се придвижва в посока запад-северозапад.

Междувременно ураганът Хосе набира сила край източното крайбрежие на Съединени американски щати. Скоростта на съпътстващите ветрове доближава 150 км/ч. Очаква се обаче да не навлиза над сушата.

Днес стана ясно също, че френското държавно управление прави оценка вредите на остров Сент Мартен, който беше връхлетян от Ирма, на към 1,2 милиарда $.

Деветима души починаха на острова и на близкия Сент Бартс поради бедствието.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР