Ураганът Ирма, който се очаква в ранните часове на неделя

...
Ураганът Ирма, който се очаква в ранните часове на неделя
Коментари Харесай

Ураганът "Ирма" предизвика най-голямата евакуация в историята на САЩ

Ураганът " Ирма, който се чака в ранните часове на неделя локално време да връхлети щата Флорида, към този момент провокира най-мащабната евакуация на население поради злополучие в историята на Съединени американски щати.

На 660 000 поданици на метрополията Маями-Дейд е подредено да изоставен региона, близо 9 милиона души може да останат без ток, а всички поданици на Флорида са предизвестени да бъдат подготвени да бягат. Със сигурност към 6 милиона души живеят по траекторията, която предвиждат експертите.

" Ирма " е от категория 4 (при оптималната категория 5) и с ветрове, достигаи скорост от 240 км/ч. Но размерът му е голям, силата му съвсем не отслабва дни наред и откакто остави следа от съсипия и гибел по островни сържави в Карибско море прогнозите сочат, че той ще премине по цялата дължина на Флорида.

Местните поданици разполагат евентуално с към 24 часа за евакуация, тъй като по-късно проведеният от управляващите превоз стопира и помощните екипи стартират да се прибират в укрития.

Военноморските сили на Съединени американски щати оповестиха, че реалокират нуклеарния самолетоносач " Ейбрахам Линкълн " с десантния транспортен съд " Иво Джима " и транспортния док " Ню Йорк ", тъй че да могат да окажат първа филантропична и здравна помощ при положение на потребност.

Властите и жителите на Флорида са привикнали с този жанр бедствия само че губернаторът Рик Скот ги предизвести, че този е " доста по-голям от " Андрю ", имайки поради урагана от 1992г., останал в историята като най-разрушителният за щата.

След като връхлита Южна Флорида на 24 август с ветрове от 270 км в час, " Андрю " унищожава над 63 000 къщи - на доста места от тях остават единствено бетонните основи - поврежда други повече от 124 000. Общите вреди доближават 26.5 милиарда $.

Брок Лонд, началник на федералната организация за гражданска отбрана FEMA, предизвести всички в югоизточната част на Съединени американски щати - от Алабама до Северна Каролина, да наблюдават придвижването на " Ирма " и да се приготвят за всеки случай за изключителни обстановки. " Гарантирам ви, че не познавам никого във Флорида, който в миналото да е преживявал това, което ще удари Южна Флорида ", сподели той.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР