Ураганът „Ирма“, който отново се усили до четвърта степен, удари

...
Ураганът „Ирма“, който отново се усили до четвърта степен, удари
Коментари Харесай

Емил Чолаков: „Ирма“ е страшна и впечатляваща

Ураганът „ Ирма “, който още веднъж се усили до четвърта степен, удари архипелага Флорида Кийс край Флорида. Все още окото на бурята е на към 100 километра от брега на полуострова. Скоростта на ветровете в разнообразни елементи на щата доближават до 160 – 180 км /ч. Очаква се „ Ирма “ да удари най-силно Сейнт Питърсбърг, а не Маями и Тампа. И в тези региони обаче, заплахата за хората остава извънредно висока, предизвестяват американските управляващи. Евакуираните хора от щата надвишиха 7 млн. души – 30% от популацията. За сигурността на останалите са построени повече от 50 хиляди убежища. В засегнатите региони живеят хиляди българи.

Метеоролозите споделят, че бурята е невиждана.

Очевидно има защо да се тормозим, бурята е страшна и впечатляваща , разяснява синоптикът на bTV Емил Чолаков.

Тя е на 100-тина километра от най-южната точка от полуостров Флорида и към момента е от четвърта категория, което ще рече ветрове от 210 км/ч с порови до 250 км/ч. Не знам до каква степен с нашия опит можем да си представим какво тъкмо се случва там, само че то в действителност е впечатляващо и ужасно. Да не приказваме, че, преминавайки през северната част на Куба, бурята е била придружена от ветрове с пориви над 300 км /ч. Тя е ужасно разрушителна, разяснява той.

„ Ирма “ се движи постепенно и по ръба на полуострова, т.е. тя стои главно над океана, от чийто топли води главно черпи мощта си. В момента, в който премине на сушата, ще отслабне до тропическа меланхолия. Прогнозата е това да се случи към сряда, изясни Чолаков.

--> Ивелин Кандов – българин в Тампа, описа, че там ситуацията към момента е умерено. Градът е разграничен на няколко зони, съгласно потребността от евакуация. Организацията е съвършена, има избрани телефони, на които всеки може да звънне, а в случай че се нуждае от транспорт, може да му изпратят, описа той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР