Ураганът "Флорънс" причини огромни наводнения и отне живота на 15

...
Ураганът "Флорънс" причини огромни наводнения и отне живота на 15
Коментари Харесай

Флорънс отне живота на 15 души, Мангхут - поне на 59

Ураганът "Флорънс " аргументи големи наводнения и лиши живота на 15 души в американския щат Северна Каролина. Около милион семейства в щата са без ток.

Рекордните поройни превалявания, основават бедствено състояние в двете Каролини. Очаква се в допълнение да се покачат равнищата на реките и е доста допустимо те да прелеят през идващите дни и да провокират рискови свлачища.

Кметът на Ню Берн, Северна Каролина, Дан Аутлоу сподели, че е наложил вечерен час. Все още има 30 съществени пътни артерии, които са непроходими, 4200 домове и повече от 300 бизнес здания са разрушени, а 6000 поданици на селището са без ток. 1 200 души са настанени в приюти, заради бурята. Много от реките в региона "увеличават равнището си с напредването на времето и има заплаха от сриването на дървета заради тежките условия.

Бурята "принуди хората да останат блокирани без опция за присвижване”. Спешни екипи се пробват да възстановят зареждането в откъснатите места. "Флорънс " се движи постепенно, само че се чака още дъжд, който да изсипе по пътя си в западната част на Северна Каролина и в югозападната част на Вирджиния.

Същевременно тайфунът Мангхут аргументи безпорядък в Хонконг, където безусловно раздруса небостъргачи. Скоростта на ветровете доближи над 160 километра в час. В предходните дни Мангхут, считан за най-мощното сходно събитие през тази година, мина през северната част на Филипините, където аргументи гибелта на минимум 59 души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР