Ураганът Дориан, който опустоши Бахамските острови преди да се насочи

...
Ураганът Дориан, който опустоши Бахамските острови преди да се насочи
Коментари Харесай

Ураганът Дориан отново започна да набира сила

Ураганът Дориан, който опустоши Бахамските острови преди да се насочи на север около югоизточното крайбрежие на Съединени американски щати, още веднъж е набрал мощ и към този момент е от трета категория по петстепенната канара на Сафир-Симпсън, заяви американската метеорологична работа, представена от Франс прес.

Към 3 ч. по Гринуич (6 ч. българско време) Дориан се е намирал на към 170 километра южно от град Чарлстън, щата Южна Каролина, и се придвижва с 11 км/ч. Скоростта на съпътстващите ветрове доближава 185 км/ч.

По-рано ураганът аргументи гибелта на минимум 20 индивида на Бахамските острови.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп продължава да упорства, че щатът Алабама е съществено застрашен от Дориан, макар че метеоролозите настояват противното, съобщи Асошиейтед прес.

На брифинг в Овалния кабинет в Белия дом през вчерашния ден Тръмп сподели карта на американския Национален център за наблюдаване на ураганите, на която е показано, че ураганът може да премине над Флорида. На картата имаше нарисуван на ръка полукръг, загатващ, че част от Алабама също е изложена на риск.

В неделя Тръмп написа в Туитър, че Алабама, наред със Северна и Южна Каролина, както и Джорджия, " най-вероятно ще бъде ударена (много) по-тежко от предстоящото ".

В отговор метеорологичната работа на Алабама туитна: " В Алабама #Дориан НЯМА да има никакво влияние. Повтаряме, никакво влияние от Урагана #Дориан няма да бъде усетено в цяла Алабама. Системата ще остане прекомерно надалеч на изток. "

Тръмп обаче продължи да упорства, че Алабама може да пострада от Дориан. Вчера президентът на Съединени американски щати не изясни кой е направил на ръка смяната на картата, която той показа в Белия дом.

Мариан Уилямсън - претендентка за номинацията на демократите за президентските избори през ноември следващата година, която на процедура няма никакви шансове - пък увери, че ураганът Дориан може да бъде отхвърлен със " силата на духа ", съобщи Франс прес.

" Бахамите, Флорида, Джорджия, Каролините... Да се молим за всички. Нека милиони от нас видят, че отклоняването на Дориан от крайбрежието не е концепция на луди, а потребление по позитивен метод на силата на духа ", написа в Туитър Уилямсън, която е сполучлива писателка и активистка.

След това тя прикани за " две минути молитва, извикване на облици, медитация за тези, които са на пътя на бурята ".
Впоследствие Уилямсън изтри този туит, само че той бе препостнат от други консуматори.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР