Ураганът Бацирай удари Мадагаскар след основната си тропическа буря. Международната

...
Ураганът Бацирай удари Мадагаскар след основната си тропическа буря. Международната
Коментари Харесай

Ураганът Бацирай удари Мадагаскар: 4,4 млн. души са изложени на риск заради наводнения и свлачища

Ураганът Бацирай удари Мадагаскар след главната си тропическа стихия. Международната федерация на сдруженията на Червения кръст и Червения полумесец съобщи, че Бацирай съставлява риск за минимум 4,4 милиона души.

По-малко от две седмици откакто мощна тропическа стихия удари Мадагаскар, този път връхлетя ураганът Бацирай. Очаква се ураганът, който удари сушата в Мананджари, ситуиран на източния бряг на страната и на 530 километра югоизточно от столицата Антананариво, да провокира вятър със скорост до 250 километра в час и талази с височина 15 метра. Хиляди хора бяха евакуирани поради урагана.

Експертите се притесняват, че ураганът Бацирай ще бъде по-силен от основната тропическа стихия, която удари и Мозамбик, Малави и Зимбабве, убивайки 58 души в Мадагаскар.



Министърът на околната среда Вахинала Рахаринирина сподели пред медиите, че Бацирай, който удари острова, се чака да засегне към 600 000 души и може да е най-големият вихър, който удари страната.



Въпреки че има опасения, че Бацирай ще аргументи огромни опустошения в страната, където раните от тропическата стихия към момента не са зараснали, има упования, че към 150 000 души ще останат без дом вследствие на наводнения и свлачища.

Световната продоволствена стратегия на Организация на обединените нации (WFP), дружно с филантропични организации, заяви, че е нараснала подготовката си, спряла е избавителните самолети и е заредила доставките на филантропична помощ.

Международната федерация на сдруженията на Червения кръст и Червения полумесец съобщи, че Бацирай съставлява риск за минимум 4,4 милиона души.

На южния бряг на френската отвъдморска територия Ла Реюнион в Индийския океан петролният танкер Tresta Star заседна през вчерашния ден поради Бацирай. Властите обявиха, че 11-те членове на екипажа от индийска и бангладешка народност са били избавени макар суровите метеорологични условия и че при случая няма жертви или ранени.

Властите обявиха, че танкерът е празен и че 12 души са ранени в Ла Реюнион поради Бацирай.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР