UPS-те Eaton 5E 700 и 1200 обещават надеждност от доказан

...
UPS-те Eaton 5E 700 и 1200 обещават надеждност от доказан
Коментари Харесай

Eaton 5E 700 и 1200: достъпни и надеждни UPS за малкия и домашния офис


UPS-те Eaton 5E 700 и 1200 дават обещание надеждност от потвърден бранд на налична цена
(снимки и видео: Мария Малцева / TechNews.bg)

Пиковете и непредвидените флуктуации на напрежението и спирането на електрозахранването могат да увредят техниката, на която разчитаме за работа, и да унищожат скъпи данни и труд – по тази причина е значим изборът на непрекъсваемо токозахранващо устройство. За дребния и за домашния офис серията Eaton 5E предлага уравновесено решение, осигуряващо спокойствието ни, без да продънва джобовете ни.

Запознайте се с моделите 700 и 1200 от линията Eaton 5E. Те обезпечават надеждна и ефикасна отбрана на зареждането за разнообразни електронни устройства, от компютри до смарт-телевизори и системи за домашно развлечение.



Топология

Eaton 5E 700 и Eaton 5E 1200 са линейно-интерактивни токозахранващи устройства. Наред с „ дежурната ” отбрана от пикове и флуктуации на напрежението в мрежата, тези модели обезпечават отлична подготвеност да подадат сила от батерия, в случай че токът ненадейно спре.

При линейно-интерактивната технология инверторът, който има отговорността да подава електричество от батерията във тип на изменчив ток, постоянно е обвързван към изхода на UPS. Когато входящият изменчив ток от мрежата е естествен, инверторът на UPS работи в противоположен режим и зарежда батерията. Ако входящото зареждане отпадне, незабавно сработва комутатор, който насочва силата от вградения батерия към изхода на UPS.

Този вид топология понижава процесите на преход при превключване, защото инверторът постоянно е включен и обвързван към изхода. Превключването към батерия става незабавно и техниката, зависеща от електричеството, не „ усеща ” смяната в източника.

Капацитет

Както стана дума, моделите 700 и 1200 са удачни за дребни офиси или за домашния работен ъгъл. Eaton 5E 700 предлага 700VA/360W мощ. Има два изхода вид „ Шуко ”, в които могат да се включат устройствата, нуждаещи се най-критично от предотвратяване от волтови съмнения и от аварийно зареждане. Подходящ е за релативно скромни потребители – да вземем за пример таблети и преносими компютри, мрежово съоръжение и друга дребна електроника.

При Eaton 5E 1200 можем да разчитаме на по-висок потенциал от 1200VA/660W и четири гнезда за щепсели. Това го прави подобаващ за зареждане на компютри за игри, домашни сървъри, офис-оборудване.

Шум

Традиционен проблем при потребление на UPS е шумът от работата им. Малкият Eaton 5E 700 обаче е от новата генерация модели, които опровергават схващането, че UPS-ът би трябвало звучно да припомня за себе си при работа. Той е спокоен и офисната конюнктура остава спокойна. Моделът 1200 също е без вентилатор, което му оказва помощ да е по-тих от нормалното за този жанр устройства.

Батерия

И двата модела разчитат на оловно-киселинна батерия, която е дълготрайна. Има автоматизиран тест на батерията, отбрана от „ надълбоко ” разреждане и така наречен леден старт – включване на устройството без входяща мощ.

Със своята батерия Eaton 5E 700 е кадърен да обезпечи самостоятелна работа на един компютър за, общо взето, към 13-14 минути, а на два компютъра – за към 5 минути. При Eaton 5E 1200 можем да се „ ширим ” с два или даже три компютъра. Ако е единствено един, на батерия ще може да изкара към 40 минути, само че в случай че са три, ще имаме към 5-6 минути време, т.е. толкоз, колкото бързо да приключим настоящия стадий от работата си, да запишем файловете, да приключим и изпратим недописаните писма.

Софтуер

Инсталирането на устройствата от линията 5Е е елементарно като „ фасулска работа ”: просто няма къде да сгреши човек, даже в никакъв случай в живота си да не е виждал UPS. Има единствено един захранващ кабел, който се включва в контакта, и гнезда, в които да включим техниката си, както и един бутон за включване. При старта се чува изразителен, писклив тон, сигнализиращ влизането в работен режим. Бутонът е със светодиоден знак за работа.

Устройствата са лесни за монтиране и потребление за домашни консуматори и за всички, които боязливо споделят „ аз не запознат съм техника ”. От уеб страницата на производителя хората могат да изтеглят програмен продукт, с който да ръководят активността на своя UPS и зависещата от него техника. Чрез интерфейса могат да зададат разнообразни настройки какво да се случва при спиране на тока – да вземем за пример след какъв брой време да се изключи компютърът, по какъв тъкмо метод да се изключи – да „ заспи ” или да загаси всички процеси, какво да се случи при ниско равнище на батерията.

Дизайн

Със своя стилен дизайн Eaton 5E 700 и 1200 елементарно могат да се скрият под бюрото, без да заемат доста място, а е допустимо даже да стоят от горната страна на работния плот. Във външността им няма нищо забележително; черните паралелепипеди се вписват еднообразно в съвсем всякаква конюнктура.

Задният панел е мястото на гнездата „ Шуко ”, а на предния панел намираме бутона за включване и дребно капаче, което покрива USB врата. Решетъчният дизайн на кутията разрешава елементарно проветрение и изстудяване. Все отново той задължава потребителя да държи устройството на място, което е хладно и чисто от прахуляк.

Заключение

Серията Eaton 5E, към която принадлежат моделите 700 и 1200, предлага надеждни решения за отбрана на токозахранването за дребния офис и за домашното работно пространство. Въпреки че и двата модела са с линейно-интерактивна топология, аварийно зареждане с батерия и стилен дизайн, те дават отговор на разнообразни условия за зареждане и потребителски желания.

Eaton 5E 700 е съвършен за консуматори с „ базови ” потребности – общо взето за един компютър и един рутер или друга релативно „ общоприета ” работна двойка техника. Eaton 5E 1200 обезпечава по-голям мощностен потенциал и четири изхода, т.е. може да поддържа малко по-взискателен мини-офис или домакински работен ъгъл – с мрежа и компютър, само че и с тв приемник и принтер, да вземем за пример.

В последна сметка и двата модела Eaton 5E 700 и 1200 дават обещание надеждност от потвърден бранд и най-много досегаемост като цена. Eaton 5E 700 се предлага в комерсиалната мрежа у нас за към 130-150 лева (с ДДС), а моделът Eaton 5E 1200 може да се откри за 300-330 лева.  (с ДДС). И двете устройства се съпроводени с гаранция 24 месеца.

За сътрудниците

Освен за крайните консуматори, Eaton се е погрижила и за фирмите-партньори, които оферират значимата токозахранваща техника на локалния пазар. В момента компанията, която е измежду топ-5 производители на UPS техника за дребни и огромни консуматори, е в развой на разширение на партньорската си мрежа. Организациите, които имат интерес да оферират продуктите на марката и, могат да се записват посредством собствен имейл адрес.
16
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР