Байерн Мюнхен и Реал Мадрид не се победиха, завършвайки наравно

...
Байерн Мюнхен и Реал Мадрид не се победиха, завършвайки наравно
Коментари Харесай

Байерн и Реал предложиха зрелище с четири гола, но оставиха развръзката за реванша

Байерн Мюнхен и Реал Мадрид не се победиха, завършвайки наедно 2:2 в първия двубой сред двата отбора от полуфиналите в Шампионската лига.

На стадион " Алианц Арена " в столицата на Бавария носителите на общо 20 трофея от най-престижния европейски клубен шампионат изиграха атрактивен дуел, след който всеки от тях резервира възможностите си за място на огромния край в Лондон на 1 юни.

Реваншът сред " лос бланкос " и " баварците " на " Естадио Сантяго Бернабеу " ще бъде тъкмо след осем дни - на 8 май (сряда).



Мачът довечера започва с напън на домакините, които се нуждаеха от по-малко от минута, с цел да стигнат до първата огромна заплаха, когато Лерой Сане получи опция да стреля, само че вратарят Андрий Лунин избави.

Силната игра на Байерн продължи, като момчетата на Томас Тухел все по този начин създаваха по-интересните обстановки и изглеждаха като тимът, който е по-близо до това да означи.

Противно на развоя на срещата дотук, в 24-ата минута Тони Кроос пусна чудесно извеждащо подаване за Винисиус Жуниор, който се измъкна от съперниковата защита и преодоля Мануел Нойер, извждайки испанския клуб напред в резултата.

След този гол немският състав още веднъж пое контрола върху събитията на терена, само че до почивката не откри метод да заплаши съществено противниковия пазач като се изключи един изстрел на Хари Кейн от директен свободен удар.



В началото на второто полувреме футболистите на Байерн Мюнхен подвигнаха оборотите и това най-сетне даде резултат в 53-ата минута, когато Сане получи топката на десния фланг, влезе във вътрешността и с мощно осъществяване в близкия ъгъл матира Лунин за 1:1.

Броени секунди след подновяването на играта пък Лукас Васкес препъна Джамал Мусиала в наказателното поле и основният арбитър Клеман Тюрпен отсъди дузпа в интерес на " баварците ". С отговорността да стреля от бялата точка се нагърби Хари Кейн и той не сбърка, носейки цялостен поврат за своя отбор в границите на единствено няколко минути.



Любопитното е, че по-късно попадение тимът от Мюнхен продължи да господства и на няколко пъти бе доста покрай това да усили своята преднина, само че въпреки всичко Реал Мадрид оцеля.

Постепенно " Кралския клуб " също погледна по-смело в предници позиции в търсене на изравнителния гол, с цел да се стигне до 82-ата минута, когато Ким Мин-Джае задържа в наказателното поле Родриго и по този начин арбитърът отсъди 11-метров углавен удар в интерес на гостите. Зад топката застана Винисиус Жуниор и осъществя второто си попадение в дуела, оформяйки и крайното 2:2.

В утрешния ден още веднъж в Германия следва да се изиграе и първия мач от другия полуфинален конфликт в Шампионската лига, който опълчва един против различен Борусия Дортмунд и ПСЖ на " Сигнал Идуна Парк ".



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР