Управниците на Македония живеят с комплексите на антибългаризма. Това каза

...
Управниците на Македония живеят с комплексите на антибългаризма. Това каза
Коментари Харесай

Каракачанов попиля македонските управници

Управниците на Македония живеят с комплексите на антибългаризма. Това сподели вицепремиерът и министър на защитата на Красимир Каракачанов, представен от Фокус. 

``
реклама

По думите му властта в Македония постоянно се е страхувала, че България ще бъде оня фактор, с който, в случай че се засилват икономическите, културните и политическите взаимоотношения, ще се срути теорията за обособена македонска нация. 

„ Македония – това е единствената страна, която в герба си, в химна и конституцията си се базира още на коминтерновските и титовските постулати. Затова е цялото отвращение да се откри естествен, човешки метод към отношението с България. Ние няма какво да разделяме. От двете страни на границата живее преобладаващо един и същи народ – български, и приказва един и същи език, колкото и да са опитите през последните 73 година този език да се отдалечава от българския и да се показва за нещо настрана ”, сподели още военният министър. 

Според вицепремиера Каракачанов политиката на македонските управници след разпада на Югославия не водят към основаване на обособена еднаквост, а към заличаване на българското. 

Той добави, че претенциите на албанските партии стават все по-радикални, като даде образец с апелите за федерализация и обособяването на албанския като втори формален език.

Той изясни неналичието на реакция от българското държавно управление към връзките на Скопие с евроинтеграцията като по-голям приоритет, а не процесите на дебългаризация и неприязън, от страната на македонските политици.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР