Управляващият орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

...
Управляващият орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.
Коментари Харесай

Със 163 млн. лв. модернизират спешната помощ в страната

Управляващият орган на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година (ОПРР) разгласява за публично разискване план на насоки за кандидатстване по процедура „ Регионална здравна инфраструктура”.

Министерство на здравеопазването е съответен бенефициент по процедурата за непосредствено даване на безплатна финансова помощ, оповестиха от пресцентъра на здравното министерство.

Подготвяното от министерството планово предложение е за план с общ бюджет 163 502 132,68 лева, посредством който ще се обнови и модернизира сградният фонд и ще се закупят ново съоръжение и инсталация за системата на незабавната здравна помощ на територията на цялата страна.

Крайният период за подаване на плановото предложение от страна на Министерство на здравеопазването е 30 март 2018 година, според плана на насоки за кандидатстване.

В ефира на националната телевизия през днешния ден министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев разяснява, че са преодолени всички компликации и подготовката на плановото предложение се извършва в период.

Миналата седмица е подписан анекс към контракта с консултанта и това доста ще форсира работата по кандидатстване за плана пред Управляващия орган.

Проектът обгръща строително-монтажни и ремонтни действия на 237 обекта от системата на незабавната помощ на територията на цялата страна - незабавните отделения разкрити в 34 лечебни заведения за болнична помощ с над 50 % държавно присъединяване в капитала, 27 центъра за незабавна здравна помощ (ЦСМП).

Това включва и разкритите към тях 176 филиала и изнесени екипи за незабавна здравна помощ (ФСМП).

Ще бъдат закупени и доставени 400 санитарни транспортни средства (линейки), доставка и монтаж на здравно съоръжение и инсталация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР