Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева ще

...
Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева ще
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева ще посети Китай в края на март

Управляващият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева ще пътува до Китай от 24 до 30 март, заяви " Ройтерс " в петък.

Георгиева ще изнесе съществена тирада на Китайския конгрес за развитие  в Пекин на 26 март и ще приказва на годишната конференция на форума Боао за Азия на 30 март в град Боао в град Цюнхай, провинция Хайнан, споделиха източниците, като помолиха да не да бъдат разпознати.

Тя също по този начин ще взе участие в редица съпътстващи събития и двустранни срещи с управляващите, до момента в който е там.

Припомняме, че визитата идва тъкмо откакто новият управителен екип на Китай встъпи в служба след парламентарна конференция по-рано този месец, в това число новият министър председател Ли Цян и вицепремиерът Хе Лифенг, които замениха Лю Хе като върховен стопански чиновник на Китай.
 Ли Цян определен за министър председател на Китай Обновена
Ли Цян определен за министър председател на Китай

Един от най-доверените доближени на президента Си Дзинпин

Георгиева оказва напън върху Китай да взе участие по-пълноценно в даването на облекчение на дълга на страни в усложнение, които са взели огромни заеми от Пекин. Тя провежда кръгла маса за суверенния дълг, която включваше китайски чиновници в коридорите на срещата на финансовите водачи на Г-20 в Индия през февруари.

По-късно Китай се съгласи да даде характерни финансови гаранции на Шри Ланка, които се чака да отключат стратегия за избавяне на МВФ на стойност 2,9 милиарда $ за закъсалата островна страна. Но остава неразбираемо дали Пекин ще разшири сходни гаранции и понижения на главницата на дълга на други страни в затруднено състояние, в това число Замбия.

Китай упорства банките за развиване също да вземат участие , искане, на което се опълчват Световната банка, Съединените щати и други богати и разрастващи се страни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР