Управляващите ще формулират предложение за осигуряване на подкрепа за Украйна

...
Управляващите ще формулират предложение за осигуряване на подкрепа за Украйна
Коментари Харесай

Балабанов обеща помощта за Украйна да е с широк обхват, не споменава за даване на оръжия

Управляващите ще формулират предложение за обезпечаване на поддръжка за Украйна в оптимално уголемен обсег: с изключение на концепцията за ремонт на украински оръжия, в него ще залегне и обезпечаването на филантропична, здравна и различен тип помощ. Това съобщи пред Българска национална телевизия депутатът Станислав Балабанов от " ИТН ".

Утре вечер - ден преди Народното събрание да гласоподава на изключително съвещание обезпечаването на военно-техническа помощ за Киев, ръководещите се събират на съдружен съвет в финален опит да реализират единение по въпроса преди решението да бъде взето от Народното събрание.

От четирите партии в обединението само Българска социалистическа партия остава срещу обезпечаването на военна помощ за Украйна.

Балабанов посочи, че решение би трябвало да бъде взето с оптимално необятна поддръжка, с цел да се покаже, че страната ни заема позиция, която отстоява.

" Президент, Народно заседание и Министерски съвет би трябвало да приказват в един глас, все пак. Утре на съдружния съвет ще разкажем на сътрудниците си какво видяхме и ще се опитаме да формулираме предлагането си в оптимално просторен обсег, с цел да може да оказваме помощ по всевъзможен метод. Идеята е да се изчистят детайлите и да имаме едно предложение, зад което, уповавам се, да застанем всички. Дали ще ги убедим - е тяхно решение. Аз не мога да ги задължа по какъв начин да гласоподават в пленарна зала. Ако някой се тормози дали едно такова решение ще наруши салдото в личната му партия и дали ще отнеме от електората му, това си е тяхно решение. Но за мен такова решение би трябвало да има оптималната поддръжка от политиците. " - означи Балабанов.

Той не счита, че в случай че Българска социалистическа партия напусне обединението, ще са нужни предварителни избори. Ако пък се стигне до нов парламентарен избор, болшинството още веднъж ще е формирано от сложна коалиция.

" Със сигурност не е държавническо държание сега да се клати държавното ръководство за нещо, което по този начин или другояче е отвън съдружното съглашение. " - посочи той.

За " ИТН " алената линия за присъединяване им държавното управление са връзките с Република Северна Македония.

В отговор на въпрос Балабанов съобщи, че наблюдавайки публичните процеси, не може да реши против кого са ориентирани рецензиите от вчерашното послание на президента Румен Радев и не знае кои са политическите шарлатани.

" Президентската институция е самостоятелна и Румен Радев има право да насочва рецензиите. В момента, който и да е на власт, ще понася рецензии поради насъбраните рецесии, пред които сме изправени. Нормално е всяко едно държавно управление, сложено в тази сложна обстановка, да си навлича рецензии. Затова ние се опитваме оптимално да балансираме процесите. " - сподели той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР