Управляващите са в паника и направиха всичко възможно от един

...
Управляващите са в паника и направиха всичко възможно от един
Коментари Харесай

Проф. Гечев пред ФАКТИ: Г-н Гешев, Бойко Борисов не е ли предател и крадец?

" Управляващите са в суматоха и направиха всичко допустимо от един в действителност действителен проблем, който те раздухаха, сътвориха неуравновесеност, опозицията да бъде лишена от опцията да се среща със своите гласоподаватели. И за това в действителност нашата единствена опция да стигнем до повече гласоподаватели е посредством средствата за всеобща информация интернет, Facebook. Иначе срещите ни са според закона, с стеснен кръг хора. Те (б.р. управляващите) в действителност откъснаха електората от опозиционните партии ". Това съобщи пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ националният представител от Българска социалистическа партия проф. Румен Гечев.

Социалистът обърна съществено внимание на проблемите с неприятното ръководство на пандемията у нас, шпионския скандал и ослушването на основния прокурор по тематиката за пачките евро в чекмеджето на премиера Бойко Борисов.

" Г-н Борисов и неговият министър на опазването на здравето не престават да заблуждава българската общност по няколко пъти дневно. В данните от тази заран, оповестени от една национална телевизия, а това са данни, които се въртят в интернационалното пространството, се споделя, че България е преди всичко по смъртност от COVID-19 в Европа и на второ място в света по смъртност след Мексико. Тук диалогът за огромните триумфи на Борисов завършва... Как надали не британската кралица му звъни да го пита по какъв начин да се оправят с COVID-19. Въпреки техните локуми и партенки, които разтягат, съгласно интернационалните данни излиза, че България се намира в пагубно положение ", разяснява проф. Гечев.

" Ние сме окупирали първите места по смъртност, по корупция, по измами, по закононарушения. На ръководството на ГЕРБ е сложена слаба оценка отвред. Такава оценка се дава от профилираните органи на Европейската комисия, включително и от двамата сенатори - единият демократ, другият републиканец, зам.-шефове на Комисията за интернационалните връзки на горната камара в Сената, които напълно публично си качиха в уеб страницата на Сената оценка за ръководството на Борисов като рекордьор по корупция. Впрочем, същото писмо беше качено и на уеб страницата на посолството на Съединени американски щати в София, което значи, че това си е една изцяло публично оценка ", добави социалистът.

Според депутата от Българска социалистическа партия една от аргументите да сме преди всичко в Европа по смъртност от COVID-19 e неуспехът на държавното управление с имунизационната акция в България за хората, които имат предпочитание да се имунизират.

" Европейската комисия изясни напълно ясно, че България се е отказала от нейната квота в другите ваксини и се е фокусирала върху цялостна квота AstraZeneca. И нашите хора са изтеглили късата съчка. Аз не бих ги обвинил, а и надали някой си мисли, че те преднамерено са изтеглили късата съчка, с цел да изпаднем в тази покруса. Оказа се, че представител на AstraZeneca в България, " напълно инцидентно ", е майката на евродепутатка от ГЕРБ. Тук " случайностите " стават прекалено много. Очевидно са се засуквали мустаци към тази поръчка и ние имаме съображение да се съмняваме за корупция, дори и когато става дума за живота и гибелта, касаеща българския народ. Тия хора не се стопират пред нищо. Даже и пред имунизациите ", възмути се проф. Румен Гечев.

" Борисов в никакъв случай не носи отговорност. На него все другите са му отговорни. Хан Аспарух, комунизмът отпреди 100 години, въпреки че той още си пази партийната брошура (б.р. тази на БКП), идва от милиционерската школа, само че търси сметка на хора, които са свързани със службите за сигурност. Това е типично за него, той е неспасяем в това, че си сменя мнението заран, обед и вечер и люшка страната в разнообразни направления ", добави той.

В миг от диалога си с Лили Маринкова, както споменахме и по-рано, депутатът от Българска социалистическа партия приказва и за шпионския скандал в България от последните дни, като в тематиката намеси и пачките в чекмеджето на премиера Борисов:

" Това е една характерна сфера, за която като български жител и запасен български офицер от армията, като мъж, който е бил в армията, споделям едно историческо предписание. Навсякъде по света, по всички времена, тези, които работят за непознати страни, се назовават предатели. Независимо за кого работят. За тези предатели на всички места по света разликата е единствено в броя на годините, на които ги осъждат, в случай че са отговорни. В момента те са упрекнати и трябват да минат през правосъдната система, с цел да не се окаже, че те са невиновни, както при десетки други случаи, които същата прокуратура провали. В това число и с господин Малинов (б.р. Николай Малинов), за който преди година и половина, мисля, подвигнаха тупордия. Какъв е резултатът, уважаема прокуратура? Нула. Поради каква причина ние в този момент би трябвало да имаме вяра?

Вие сте права, че това се прави преди изборите. Едва ли някой се съмнява, че тази история е раздухана в този момент преди изборите. Само че аз не съм сигурен за резултата - това, което си вършат сметка ръководещите, дали ще бъде позитивно или негативно в смисъл, че българите се наслушаха на такива пояснения и повдигане на пушилки, които не приключват с нищо.

Главният прокурор господин Гешев се възмущава, в случай че е прав, че български офицери (б.р. настоящи) и някогашни офицери, са се продавали за жълти стотинки. Г-н Иван Гешев, вие като се възмущавате от жълтите стотинки, по кое време ще излезете от летаргията и ще видите милионите на Борисов в чекмеджето му? Там предаването на България какво е? Тъй като, в случай че се окаже, че това са негови милиони, той какъв е по отношение на България? Той не е ли изменник, той не е ли апаш от българския бюджет и от българските жители?

Като става дума за жълти стотинки, питаме Иван Гешев: укривате ли закононарушения в България, кой от нарушителите не е хванат и не е под съд? Мата Хари е нарушител и е злепоставила премиера или министър председателят е нарушител и тези 1 милион евро златни кюлчета и пищови са на неговото шкафче? Като депутат всяко изявление ще стартирам с този въпрос. Главният прокурор всеки ден би трябвало да отговоря на българската общност кой е нарушителят. Жената в спалнята на господин Борисов или господин Борисов? Кога ще бъдат задържани? Освен това, жива ли е Мата Хари, както я назовава министър председателят? Аз не знам за какво и публицистиката не задава този въпрос. Тази жена може да е убита. Може и да не е убита. Главният прокурор би трябвало да ни каже. Ако не е убита и е жива тази жена, той от кое място знае, че е жива? Той, с цел да знае, че е жива, знае къде е и на какъв адрес е.

Това е нещо, което е ориентирано против Русия, а не против България (б.р. шпионският скандал у нас). То е обвързвано с връзките сред Съединените американски щати и Русия, а България извършва ролята на сценичен участник. А за какво я извършва? Защото държавното управление на Борисов е най-послушното държавно управление от страните членки на Европейския съюз. Борисов, още щом му звънне телефонът от United States, той е прав и извършва това, което му споделят. И защото те знаят, че той е дисциплиниран и извършва всичко, което му наредят от Брюксел и Съединените щати, за това той реагира и работи по подобен метод ".

" Допълните наказания (б.р. против Русия), които в този момент постановат от Съединени американски щати и натискат Европа да усили глобите, на тях им би трябвало мотив. Повод в България, мотив в някоя друга страна. Виждате, че мотив в Унгария и Чехия не могат да създадат, само че в България вършат подобен мотив. След това в техния съдружник Англия разиграват Скрипалите - татко и щерка, и всякакви други такива истории. След това в самата Русия се пробват през случая " Навални ". Това е един кръг от събития, които са свързани. Аз изцяло споделям мнението, че тук изобщо не става дума за някакъв проблем и фотоси на някакъв компютър. Тук става дума за търсене на причини в поддръжка на тезата на глобите ", добави проф. Гечев по тематиката за шпионския скандал в България.

" От това, което става в България след избора на господин Иван Гешев за основен прокурор, и откакто министър председателят на републиката беше заловен с 1 милион евро в спалнята си, сниман на разнообразни дати, излиза наяве, че те в действителност са един тим. Гешев нищо не проверява, никакви фотоси, а целият свят разбра. Борисов призна, даде изявление за немски вестник, сподели, че Мата Хари го е преодоляла, което е сюжет за други разкази ", означи националният представител от левицата.

" Бъдещето на Иван Гешев би трябвало да зависи от новия Парламент, тъй като той би трябвало да пристигна и да даде доклад. Затова новият Парламент ще продължи натиска за смяна в законодателството, а в случай че би трябвало и в Конституцията на България, защото ние от Българска социалистическа партия предизвестяваме от дълго време, в този момент и Европейската, и Венецианската комисия три пъти връща и изяснява на България, по един към този момент не изключително внимателен метод, че позицията на основния прокурор в Конституцията е остаряла, отвън надзор е и че такава позиция на основен прокурор в Европейския съюз и в Африка няма. Поради което ние би трябвало да променим законодателството по този начин, че основният прокурор да не се крие по кюшетата и да играят тенис на мрачно някакви хора, а в случай че обича да пристигна в Народното събрание и да изясни защо иде тирада, какво е приключил и за какво не арестува нарушители за милиони ", безапелационен бе в мнението си проф. Гечев.

Социалистът мощно разкритикува основния прокурор и за бездействието във връзка с ощетяването на страната със 700 милиона от хазарт. " Когато става дума за доста милиони ги няма (б.р. способените органи), само че когато става дума за две кокошки в село Люляче те са там ", разяснява икономистът.

" Онзи ден гледах едни данни. Избирателната интензивност нямаше да бъде по-ниска от естествени избори. Но както виждате в последните дни те (б.р. управляващите) не престават да нагнетяват ситуацията и да плашат българите. Ние на срещите с наши симпатизанти, в границите на разрешеното от закона, беседваме с хората, виждаме, че са обезпокоени на избрани места. Нашето обръщение е доста ясно. Уважаеми гласоподаватели, съществува действителен проблем, само че той е реализуем. Рискът да отидеш да гласуваш е толкоз, колкото и да отидеш до магазина да си купиш самун или кисело мляко. A при взимането на съответните ограничения -маски, ръкавици, стерилизация, проветряване на изборните бюра, рискът е най-малък и той е в границите на рационалното. В последна сметка ние сме живи хора и не можем да живеем в една стая. А когато става дума за избор на Парламент, който кове законите на страната и би трябвало да управлява ръководството на България, аз мисля, че си заслужава и е въпрос на честен дълг на всеки здрав български жител, който е взел съответните ограничения, да отиде и да гласоподава.

Целия диалог можете да изгледате във видеото:




СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР