Управляващите с противоречива информация дали са се разбрали за подкрепата

...
Управляващите с противоречива информация дали са се разбрали за подкрепата
Коментари Харесай

Управляващите с противоречива информация дали са се разбрали за проекта на ГЕРБ за нова конституция

Управляващите с спорна информация дали са се разбрали за поддръжката на плана на ГЕРБ за нова конституция.

Според ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ са дали своето единодушие за внасянето на документа. В декларация за медиите, обаче Красимир Каракачанов разгласи тъкмо противоположното. В навечерието на новия политически сезон картината към плана на Конституция на ГЕРБ става все по-заплетена. Плановете на ръководещите да съберат 120 гласа за внасяне на плана могат да претърпят неуспех, откакто и съдружните им сътрудници от Вътрешна македонска революционна организация сложиха загадъчен върху поддръжката си.

„ Не, няма да го подпишем, в случай че той не бъде съгласуван с нашите оферти. Ако ще се трансформира Конституцията, то тя би трябвало да се трансформира глобално”, съобщи Красимир Каракачанов. Той подсети, че имат 6 оферти, измежду които връщане на наложителната наборна работа и учебен ценз при гласоподаване. И даде нова концепция. „ Единственият компромис, който можем да създадем, е да се направи референдум освен по нашите оферти, а по всички оферти. Тогава ще с види какво избират хората. А не под формата на разнообразни политически сделки на мрачно да сменяме Конституцията”, съобщи Каракачанов.

Министърът загатна и за по-трудна връзка в обединението и призна, че е научил за новата Конституция 2 часа преди внасянето й. От медиите Каракачанов е схванал и за оставката на правосъдния министър Данаил Кирилов. „ Няма по какъв начин да гониш 160 гласа в случай, че не си направил никакъв спор в Народното събрание – кой какви хрумвания има и какви не. Останалото са просто празни приказки”, счита Каракачанов.

От сметката за 120 гласа изрично отпадна Българска социалистическа партия. „ Българска социалистическа партия ще влезе в Народното събрание и няма да поддържа промени в Конституцията в границите на това Народно заседание. Българска социалистическа партия е за машинно гласоподаване, оставка на това държавно управление и предварителни избори”, съобщи Кирил Добрев, член на ИБ на Българска социалистическа партия.

Припомняме, в понеделник от Движение за права и свободи също отхвърлиха да дадат поддръжката си. „ Движение за права и свободи е систематичен състезател. Надявам се, че позициите и дейностите им ще бъдат този път в синхрон. А не е някакъв следващ пазарлък”, съобщи Кирил Добрев.

Така на ГЕРБ им остава да беседват с "Воля " и самостоятелните народни представители. Лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки съобщи изрично пред Нова телевизия, че няма да подпишат плана за Конституция. Ако обаче сте стигне до гласоподаване за привикване на Велико народно събрание, то депутатите им ще гласоподават „ за ".

„ Ние на следващия ден няма да участваме в никакви събирания на никакви подписи. Имаме среща в 08:00 часа, те са ни поканили, ще разберем”, съобщи Веселин Марешки, водач на "Воля ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР