„Управляващите предлагат промени в Закона за интеграция на хората с

...
„Управляващите предлагат промени в Закона за интеграция на хората с
Коментари Харесай

Михаил Христов: Не помагате на хората с увреждания

„ Управляващите оферират промени в Закона за интеграция на хората с увреждания, с които се понижава административната тежест. Ние ще ги подкрепим, само че това ли е най-важното? На никого не помагате с този закон. На мен персонално не ми помагате по никакъв метод ". Това съобщи в пленарна зала националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " и параолимпиец Михаил Христов.

Той изясни, че 10% от популацията на България са хора с увреждания, 80% от тях живеят под прага на бедността, а 82% от децата с увреждания не посещават постоянно учебно заведение. Депутатът изясни, че в инструкцията за помощните средства продължава да съществува думата „ дървена протеза " и други средства излезли от приложимост. „ С сходни законопроекти не понижаваме тежестта върху хората с увреждания, а спестявате на дирекция „ Социално подкрепяне " малко работа ", сподели още той.

Михаил Христов акцентира, че се твърди, че с тези промени ще се помогне на 500 000 хора с увреждания и над 300 компании. „ За помощни средства се дават към 50 млн. лева на година. Интересното е, че се улесняват тези над 300 компании, които оферират помощни средства, да не престават да източват общественото министерство ", изясни той.

Христов даде и следните образци - количка за хора с увреждания се препродава през компании към 10 пъти; една протеза за горен крак коства към 15 хиляди лева, министерството дава 3 хиляди лева.- парите се усвояват, а кой получава протеза - никой. Той показа, че са му се обаждали хора да му споделят, че протезите им седят в дрешника, тъй като не правят работа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР