Управляващите не опровергаха нито един наш мотив за оставката на

...
Управляващите не опровергаха нито един наш мотив за оставката на
Коментари Харесай

Свиленски от БСП: Избирателите искат този парламент да се саморазпусне и да се отиде на предсрочни избори

 Управляващите не опровергаха нито един наш претекст за оставката на Караянчева. Това сподели зам.-председателят на ПГ " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски пред БТВ във връзка дебатите за оставката на ръководителя на Народното събрание.

Вчера желаната от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи оставка на ръководителя на Народно събрание не бе призната. " За " гласоподаваха 97 депутати, " срещу " бяха 126, нямаше въздържали се.

" Аргументите, които представихме, са най-малко пет. Най-важният е законодателният развой, който ни тормози, а точно забавянето на законопроекти на опозицията. Второ – внасянето на оферти сред първо и второ гласоподаване по закони, които нямат нищо общо с обсъждания законопроект “, изясни Свиленски.

" Ясно сме декларирали, че този парламент е привършен. Ние няма да дадем опция всеки един ден той да заседава. Избирателите желаят този парламент да се саморазпусне и да се отиде на предварителни избори “, сподели той.

По мотив режимът за достъп на медиите до Народното събрание и депутатите Свиленски заяви:

" Имахме покана от за разискване на допуските за публицистите. Председателят на Народно събрание предложи няколко разновидността за придвижване на репортерите. Но това не е работа на опозицията. Редът в Народното събрание не е наша работа. Утре ще попитат къде да са кафенетата. “

Във връзка с чуването на основния прокурор в Народното събрание, където показа 8-месечния отчет за свършеното от държавното обвиняване, Георги Свиленски разяснява, че по каузи, по които той е желал да даде повече информация, е взел позволение от наблюдаващия прокурор да приказва повече, в сравнение с разрешава закона.

" По други обаче, които са забавни – за записите на, за фотосите в неговия дом – внезапно се оказа, че няма позволение и не може да даде повече информация “, добави Свиленски
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР