Управляващата Социалдемократическа партия в Румъния възнамерява да организира тази есен

...
Управляващата Социалдемократическа партия в Румъния възнамерява да организира тази есен
Коментари Харесай

Наесен в Румъния ще гласуват на референдум за гей браковете

Управляващата Социалдемократическа партия в Румъния има намерение да провежда тази есен референдум за ограничение на конституционната формулировка на фамилията. Това дейно ще изключи опцията да бъдат легализирани браковете сред лица от един и същи пол, съобщи партийният водач Ливиу Драгня, представен от Ройтерс.

Планът за референдум се появи, откакто Коалицията за фамилията, неправителствена организация, събра предходната година 3 милиона подписа в интерес на смяна на конституционната формулировка на брака като съюз сред мъж и жена, а не „ съпрузи”, както е в този момент.

Според румънските закони конституцията може да бъде изменена след предложение на президента, държавното управление, една четвърт от всички депутати или най-малко 500 000 жители. Парламентът би трябвало да утвърди каквато и да било смяна, която по-късно да бъде гласувана на референдум.

Нашето желание е да приключим с организирането на референдума за смяна на конституцията по въпроса за фамилията тази есен, съобщи Драгня на партийна среща в курорт на Черно море.

Малко политици намерено поддържат гей браковете или цивилен партньорства в консервативната източноевропейска страна от 20 милиона души, в която православната черква има огромно въздействие, отбелязва организацията, представена от Българска телеграфна агенция.

Сред изключенията са центристкият президент Клаус Йоханис, който е заявявал, че поддържа толерантността и отвореността към другите, които са разнообразни, отхвърляйки религиозния фанатизъм и ултиматумите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР