Управляващата партия в Нигерия спечели с огромно мнозинство изборите за

...
Управляващата партия в Нигерия спечели с огромно мнозинство изборите за
Коментари Харесай

Щат Имо спечели от APC на Нигерия, очакват се изборни резултати в Байелса и Коги

Управляващата партия в Нигерия завоюва с голямо болшинство изборите за губернатор в югоизточния щат Имо на фона на протест от някои гласоподаватели.

Надявам се Узодинма от Конгреса на всички прогресисти да завоюва с повече от 540 000 гласа - най-близкият му противник имаше 71 000.

Някои поданици на Имо бяха видяни да се редят на опашка, с цел да си купят вода, вместо да отидат да гласоподават, защото стачка прекъсна доставките на питейна вода и електричество.

Изборите в събота в три щата видяха известия за принуждение и операции.

Резултатите от изборите за авторитетната позиция на губернатор в южния щат Байелса, произвеждащ нефт и централния щат Коги се чакат по-късно в неделя.

Съгласно федералната система на Нигерия губернаторите управляват големи бюджети - по-големи от тези на някои страни в Западна Африка. < /p>

Има обаче многочислени известия, че част от тези пари са били откраднати. Някои някогашни губернатори са били преследвани и хвърлени в пандиза за корист с финансови средства и пране на пари.

В щата Имо Самуел Анянву от главната опозиционна Народна демократическа партия (PDP) е втори със 71 500 гласа, а Атан Ннеджи Ачону от Лейбъристката партия трети с 64 000.

Съобщено е за някои конфликти в щата Байелса по време на гласуването в събота. Избирателен чиновник беше похитен ден преди изборите, преди да бъде освободен.

В щата Коги, изборният орган, споделя, че проверява изказванията на опозицията, че резултатите са били написани преди гласуването даже да е почнало.

Тези избори се преглеждат като тест за това какъв брой доверие към момента имат хората в изборния развой в страната, откакто резултатите от президентските избори през февруари бяха оспорени от двамата съществени опозиционни претенденти.

Те имаха изказвания за нередности и желаеха резултатите да бъдат анулирани в съда.

Но изборната победа на президента Бола Тинубу беше доказана, като съдиите споделиха, че опозицията не е показала никакви доказателства за операции.

Bola Tinubu - „ кръстникът “, който в този момент управлява Нигерия Как 10% от записаните нигерийци гласоподавателите реализираха победа Защо студентските заеми няма да решат нигерийската просветителна криза'Дори лекарите, които към момента се образоват, възнамеряват да изоставен Нигерия'
Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР