Управляващата партия Продължаваме промяната (ПП) е наела американска лобистка фирма,

...
Управляващата партия Продължаваме промяната (ПП) е наела американска лобистка фирма,
Коментари Харесай

Американски лобисти работят за Продължаваме промяната по договор за 100 000 долара

Управляващата партия " Продължаваме промяната " (ПП) е наела американска лобистка компания, която да гради връзки сред партията и висши американски политици.

Това се вижда от подписано сред двете страни съглашение, оповестеното от уеб страницата за проверяваща публицистика Bird.bg. Източник на документа е регистърът на лобистите към американското министерство на правораздаването, излиза наяве от обявата. От Политическа партия потвърдиха за съществуването на подобен документ с малко прессъобщение в петък. В него написа, че " задачата на това съдействие е да показа позитивните страни на България пред политическия хайлайф на Съединените Американски Щати ".

Договорът е с сдружението " Manatos & Manatos " (M&M) и е с дата от 20 декември 2023 година Изтича в края на февруари тази година, в случай че не бъде преподписан. Стойността му е 100 хиляди $, половината от които се заплащат при договарянето, а остатъкът - до 1 февруари.

От българска страна е подписан съпредседателя на партията Асен Василев, а от американска - от президента на “M&M ” - Майк Манатос.

В документа се показва, че сдружението ще оказва помощ на групировката " да укрепи двустранните връзки сред Съединени американски щати и България, както и на американските политически стратези да схванат първостепенната значимост на България за Съединени американски щати, изключително предвид на нейните прозападни дейности и старания против корупцията ".

В допълнение се споделя, че от “М&M ” десетилетия наред са градили доверени връзки с политици от двете огромни американски партии - Републиканската и Демократическата, както и че имат опит в промотирането на връзките сред Съединени американски щати и Гърция, както и сред Съединени американски щати и Кипър.

От Политическа партия прибавят в какво ще се показва и помощта на лобистката компания: " увеличение на вложенията в България, подсилване на положителните връзки на държавно и партийно равнище ". Според прессъобщението това е " значима стъпка за промотиране на българските цели във Вашингтон ".

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР