Управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР), чийто лидер е

...
Управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР), чийто лидер е
Коментари Харесай

Партията на Реджеп Ердоган предлага да ескортира превози на зърно от Украйна с военни кораби


Управляващата Партия на справедливостта и развиването (ПСР), чийто водач е президентът на Турция Реджеп Ердоган, предлага страната да обезпечи сигурността на транспортите на украинско зърно през Черно море и Босфора, като съдове на нейните Военноморски сили съпровождат товарните кораби, които ще реализират износа, оповестява в. " Йени шафак ", представен от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5719
Заместник-председателят на ПСР Ефкан Ала, който дава отговор за външните връзки, предизвести по време на презентация по тематиката, че в случай че зърното продължава да стои в силозите в Украйна, това ще докара до удължение на продоволствената рецесия.

" Понастоящем силозите са цялостни, като в тях се съхраняват 22 милиона тона зърно. Ако това състояние продължи, няма да има място, където да се съхранява новата продукция. Това значи не едногодишна, а двугодишна продоволствена рецесия ", акцентира той.

Ала подсети за формулата по време на войната в Персийския залив (2.08.1990 – 28.02.1991 г.), при която преносът на нефт се осъществяваше, като танкерите бяха съпровождани от военни кораби. По думите му сходен вид е вероятен и в този момент, а единствената страна, която е способна да го осъществя, е Турция. Той подсети за Конвенцията от Монтрьо от 1936 година, според която Анкара спря да пропуща през Босфора военни кораби от началото на войната в Украйна.

" Единствената страна, която може да реализира това съпровождането на възможни транспорти на зърно от Украйна, е Турция. Защото други военни кораби не могат да минават към Черно море. В региона няма и друга страна, която има потенциал да направи това. Турция може да поеме отговорността заради посредническата си роля ", сподели още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР