Управляващата коалиция в Австрия планира да ореже социалните помощи за

...
Управляващата коалиция в Австрия планира да ореже социалните помощи за
Коментари Харесай

Австрия планира голяма секира за децата, които живеят в чужбина


Управляващата коалиция в Австрия възнамерява да ореже обществените помощи за деца, които живеят в чужбина, разгласи държавното управление, представено от Reuters. Кабинетът на канцлера Себастиан Курц, който постави клетва на 18 декември - два месеца след успеха на консервативната Австрийска национална партия, има вяра, че мярката няма да е в нарушаване на разпоредбите на Европейски Съюз, които не разрешават дискриминация.

В началото на двудневна среща на кабинета в замък до Словения Курц съобщи, че държавното управление ще ореже помощите за децата на австрийски жители, които живеят в страна, където разноските за живот са по-ниски. По думите му в системата има неправда, защото две деца, които не живеят в Австрия, а в Румъния, получават 300 евро на месец в румънската страна, а тази сума там е съвсем междинен приход. Помощите зависят от възрастта на детето и от броя, само че стартират от 114 евро на месец на дете.

Курц добави, че сходна мярка ще икономисва повече от 100 милиона евро на година. Планът е част от по-широк дневен ред на държавното управление, който включва понижаване на налозите, орязване на помощите за бежанци и ограничение достъпа на нови имигранти до обществените услуги за интервал от пет години.

Австрия граничи с 8 страни, в това число Чехия, Словакия, Унгария и Словения, където заплатите са доста по-ниски. През 2016 година Австрия е отпуснала 273 милиона евро обществени помощи за 132 000 деца в Европейски Съюз и страните от Европейската икономическа зона. Европейската комисия разкритикува Германия през предходната година за сходен проект, който предвиждаше понижаване на детските помощи. Впоследствие Берлин се отхвърли от предлагането. Европейската комисия разгласи, че ще наблюдават измененията в Австрия.

Блиц
 

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР