Управляващата коалиция се събира на заседание днес, като основната точка

...
Управляващата коалиция се събира на заседание днес, като основната точка
Коментари Харесай

Очаква се управляващата коалиция да обсъди казусът с БНБ и актуализация на бюджета

Управляващата коалиция се събира на съвещание през днешния ден, като главната точка ще бъде изборът на нов шеф на Българска народна банка . На маста ще бъде подложен въпросът дали е належащо да се отдръпват двете кандидатури - на Андрей Гюров и Любомир Каримански . Някои от партиите от обединението към този момент показаха мнение, че гуверньорът на държавния трезор би трябвало да бъде надпартийна фигура, по опция банкер и с добра известност .

Коалиционните сътрудници ще обсъдят и други настоящи въпроси.

По искане на Българска социалистическа партия ще бъде повдигната тематиката за актуализация на държавния бюджет за 2022 година В събота Корнелия Нинова съобщи, че левицата ще упорства за таван на цените на някои хранителни артикули и на енергоносителите . Както и за ново повишение на пенсиите .

" Диференциран Данък добавена стойност, въвеждане на необлагаем най-малко или промени в закона за корпоративното облагане или облагане на свръхпечалбите на държавните и частни енергийни сдружения . И трето, ние държим на преизчисляване на пенсиите с нов средноосигурителен приход ", разяснява след съвещание на Националния съвет на партията Нинова, която е и вицепремиер и министър на стопанската система.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР