Управляващата коалиция обсъжда в Министерския съвет темата за изпращане на

...
Управляващата коалиция обсъжда в Министерския съвет темата за изпращане на
Коментари Харесай

Балабанов: Решението на БСП да не праща представител в делегацията в Киев е слабо държавническо поведение

Управляващата коалиция разисква в Министерския съвет тематиката за изпращане на помощ за Украйна. Свикването на съдружен съвет бе по искане на ръководителя на парламентарната група на „Демократична България“ (ДБ) Христо Иванов.

Очаква се с изключение на по тази тематика представителите на четирите обединения да обсъдят и пътуването на българската делегация до Украйна, което следва на следващия ден.

Преди началото на съдружния съвет депутатът от „Има подобен народ“ (ИТН) Станислав Балабанов, който ще е част от делегацията, дефинира решението на Българска социалистическа партия да не изпраща собствен представител в Киев като „слабо държавническо поведение“. „ Беше значимо всички да идем, с цел да добием визия какво се случва, само че това е тяхно право, защото не е залегнало в съдружното съглашение “, разяснява той.

Балабанов сподели още, че първичната концепция на пътуването до Украйна е била „червените линии“ сред позициите на „Демократична България“ и Българска социалистическа партия да се изяснят. Сега на съдружен съвет въпросът ще бъде разискван, добави той.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР