Управляващата коалиция е обсъждала дали имаме достатъчно природен газ и

...
Управляващата коалиция е обсъждала дали имаме достатъчно природен газ и
Коментари Харесай

Владислав Панев очаква дори по-ниски цени на газа за отоплителния сезон

Управляващата коалиция е обсъждала дали имаме задоволително природен газ и е ясно, че има задоволително други възможности за импорт. Това разяснява Владислав Панев, народен представител от " Зелено придвижване ", Демократична България в коридорите на Народното събрание във връзка

За идващия отоплителен сезон Панев чака даже " Топлофикациите " да получат по-добри цени. " За новия сезон интерконекторът с Гърция би трябвало да се зареди, което значи 1 милиарда кубични метра в допълнение азербайджански газ . Това ще окаже въздействие освен на количествата, само че и на цената. По контракт цената на азерския газ е обвързана с цената на петрола и това значи, че би била в пъти по-ниска от тази, на която купуваме от " Газпром ", разясни той.
 Възраждане заподозря, че Петков договорил участието на РСМ в Европейски Съюз против американски газ
Възраждане заподозря, че Петков договорил участието на РСМ в Европейски Съюз против американски газ

Според Костадинов става въпрос за инструктаж за Македония

" Колкото повече други възможности има България за импорт на газ - толкоз по-добре за потребителите ", счита още Панев. Той посочи, че сега има задоволително потенциал - през Гърция , Турция вкарваме.

Колкото по-диверсифицирани източници, толкоз повече конкуренция, добави той. В умозаключение успокои, че " има задоволително количества за месец напред и не се чака до края на юни-юли проблем с потреблението на природен газ ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР