Управляващата клика, начело с Бойко Борисов, даде поредното публично доказателство

...
Управляващата клика, начело с Бойко Борисов, даде поредното публично доказателство
Коментари Харесай

Триото: Кликата, начело с Борисов, си назначи председател на ЦИК, за да манипулира изборите

Управляващата клика, отпред с Бойко Борисов, даде следващото обществено доказателство за това, че се държи на власт, с цел да си подсигури опцията да управлява и манипулира изборния развой. Кандидатурата на адв. Албена Белянова за ръководител на Централната изборна комисия въобще не стигна до народните представители и бе извършена процедура единствено с един претендент. Тази процедура е известна още и с избора за основен прокурор на Републиката. Това пишат от Отровното трио.

" Кандидатурата на адв. Белянова бе импортирана от неправителствена организация и даваше опция както за избор, по този начин и за самостоятелен надзор над целия избирателен развой. Очевидно за всички е, че спазването на разпоредбите няма значение за върхушката на Борисов, а всички благи думи за диалогичност, публичност и демократични процедури, са безсмислени лозунги, хвърлени в очите на жителите. 

За нас е ясно, че юрист Белянова не бе позволена до процедурата за обществен избор, поради присъединяване й в митингите против държавното управление на Борисов, само че и поради нежеланието за спортен темперамент, подготвеност и обективност при сравняване с кандидатури, непознати за системата им.   

Опитът да се окупира контролът над свободния избор на българите ще бъде несполучлив. Със силите на гражданското общество, партийни и непартийни структури, ще организираме мрежа за цивилен надзор и недопускане на заплатен избор, за какъвто явно се готвят ръководещите. 

След този предупреден избор, госпожа Караянчева бе хвърлена на амбразурата да приказва за „ зачестили спекулации за честността на изборите “. Но точно тя, за злощастие, е отпред на институцията, през която мина така наречен „ избор “ на единствен претендент. Убедени сме, че хората с чиста съвест, които ще проявят интензивност, са доста повече от тези, които поради беднотия или взаимозависимост ще одобряват пари против своя глас ", пишат още те.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР