Управляваното от Хамас министерство на здравеопазването в Газа казва, че

...
Управляваното от Хамас министерство на здравеопазването в Газа казва, че
Коментари Харесай

Израел война в Газа: Управляваното от Хамас министерство на здравеопазването казва, че броят на жертвите в Газа надхвърля 10 000

Управляваното от Хамас министерство на опазването на здравето в Газа споделя, че повече от 10 000 души са били убити в Палестинската територия, откогато Израел стартира да я бомбардира предишния месец.

Повече от 4000 от убитите са деца, сподели министерството.

Броят надвишава цифрата на Организация на обединените нации от към 5400 убити в Газа във всички предходни спорове на Израел с Хамас, откогато пое контрола над територията през 2007 година

Израел стартира да бомбардира Газа, откакто Хамас умъртви 1400 души и отвлече повече от 200 други на 7 октомври.

В него се споделя, че унищожава инфраструктурата на Хамас и убива неговите бойци, тъй че повече да не може да съставлява опасност за Израел.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън по-рано сложи под въпрос точността на данните на здравното министерство, до момента в който Израелските отбранителни сили (IDF) споделят, че „ всяка информация, предоставена от терористична организация, би трябвало да се преглежда с нараснало внимание “.

Въпреки това, районният шеф за незабавни случаи на Световната здравна организация (СЗО) Ричард Бренън, основан в Кайро, сподели предходната седмица, че има вяра, че данните, предоставени от здравното министерство, са надеждни.

" Ние сме уверени, че системите за ръководство на информацията, които Министерството на здравеопазването е въвело през годините, устоят на разбор ", сподели той и добави " данните през годините са много солидни ".

В неделя вечерта израелската войска извърши една от най-тежките си бомбардировки на обсадената Ивица Газа, като съобщи в понеделник, че е блъснала 450 цели през последните 24 часа.

Управляваното от Хамас министерство на опазването на здравето сподели, че „ повече от 200 мъченици са били докладвани в нощните кланета “.

Директорът на болничното заведение Al-Shifa в град Газа сподели пред BBC, че хората са употребявали магарета и личните си коли, с цел да транспортират трупове, защото връзките са били прекратени и те не можаха да доближат до службите за кола за спешна помощ.

Благотворителната организация на Палестинското сдружение на Червения полумесец (PRCS) сподели, че това е „ третото спиране на връзките “ в Газа от началото на войната – и беше изгубил връзка с екипите си.

Комуникациите бяха възобновени в понеделник сутринта, само че приемането на информация от град Газа остава мъчно.

Израелските военни споделят, че техните войски са достигнали бреговата линия в южната част на град Газа, като на процедура разделят територията на две.

Ръководителите на всички съществени организации на Организация на обединените нации издадоха рядко взаимно изказване, в което приканват за „ неотложно филантропично преустановяване на огъня “, казвайки, че „ задоволително е “.

" Почти месец светът следи разгръщащата се обстановка в Израел и окупираната палестинска територия в потрес и смут от възходящия брой изгубени и раздрани животи ", пишат ръководителите на Организация на обединените нации.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР