Управляваната от военните държава е разтърсена от марутна криза и

...
Управляваната от военните държава е разтърсена от марутна криза и
Коментари Харесай

Хунтата в Мианмар и режимът в Кремъл - заедно за просперираща икономика?

Управляваната от военните страна е разтърсена от марутна рецесия и въздействието на западните наказания, наложени след преврата при започване на февруари 2021 година Припомняме, че жителите на Мианмар осъмнаха под контрола на армията, а кървавите митинги среще военната хунта взеха и жертви. 

Мианмар е изправен пред обществен и стопански колапс. Ходът за приемане на съветската платежна система идва в миг, когато все по-изолираната хунта се бори да поддържа валутните си запаси и да стабилизира своята валута и равнището на инфлация. Използването на картите Mir ще разреши пряк продан сред валутите рубла и кят.

Стойността на кята беше подложена на възходящ напън и увеличи цените на храните и горивата, принуждавайки централната банка на Мианмар да отслаби формалната стойност на своята валута и да подреди на фирмите да обменят долари и да забавят заплащанията по външни заеми.

Русия даде обещание да разшири своята платежна система Mir в другарски страни, защото западните наказания се пробват да я изключат от интернационалните финанси поради войната в Украйна. В момента картите се одобряват единствено в няколко страни като Куба, Южна Корея, Турция, Виетнам и няколко някогашни руски републики. 

Русия е най-близкият дипломатически съдружник на армията на Мианмар и одобри шефа на хунтата като собствен посетител три пъти след преврата от началото на 2021 година Русия също достави бойни самолети и бронирани транспортни средства на Мианмар, противопоставяйки се на интернационалния напън да спре доставките на оръжия за хунтата, която съгласно Организация на обединените нации е взела участие в закононарушения против човечеството.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР