Управленският елит в България е майстор на намирането на лесни

...
Управленският елит в България е майстор на намирането на лесни
Коментари Харесай

Гарабед Минасян: Управляващите живеят в изкуствен свят

Управленският хайлайф в България е занаятчия на намирането на лесни решения на сложни стопански проблеми. Лесните решения не са решения. Това разяснява в изявление пред " Труд " икономистът Гарабед Минасян. Допълва, че ръководещите живеят собствен личен живот в неестествен свят и вършат всичко допустимо да запазят статуквото.

Според него ръководещите са майстори на " открития ", при които считат, че като трансформират един параметър, даден проблем се взема решение. Това обаче единствено обезпечава удължение на техния комфорт.

Той дава образец за такова " изобретение " - облекчение на вноса на служащи. Посочва, че повода да има кадрови недостиг е ниското възнаграждение, а не неналичието на хора. Според него това е краткотрайно решение, което по-късно ще сътвори обществени проблеми, за които ще е нужно ново " изобретение ".

По думите му дефектът на стопанската система в България сега е най-вече институционален. Изправянето му минава през качествени закони, господство на закона и назначение на качествени фрагменти на точните места. " Нищо от тези три съществени условия не съществува в нашата печална процедура. Лошото е, че ние като народ гледаме на всичко това тихи и индиферентни, без да осъзнаваме драматизма на обстановката ", добавя Минасян.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР