Управлението за контрол на финансовата дейност (FCA) на Обединеното кралство

...
Управлението за контрол на финансовата дейност (FCA) на Обединеното кралство
Коментари Харесай

Великобритания сложи под забрана най-голямата борса за криптовалути

Управлението за надзор на финансовата активност (FCA) на Обединеното кралство разгласи, че борсата за криптовалута Binance не може да се занимава с действия, изискващи лицензиране в страната. Както прецизира Financial Times, регулаторът е изискал от Binance да спре рекламата и промоциите във Англия до 30 юни, както и да покаже уведомление на уеб страницата си и в обществените медии, че на Binance Markets не е позволено да се занимава с контролирани финансови действия в страната.

Най-голямата борса за криптовалути, Binance възнамерява да открие поделение в Обединеното кралство, което да получи лиценз за криптовалутни интервенции като освен това ще бъде изолирано от бизнеса на компанията в други страни, прецизира  FT, базирайки се на източници и обществени документи. Групата Binance е лицензирана във Англия за потребителски транзакции в обичайни валути като е получила лиценза след закупуване на към този момент регистриран бизнес.

Говорител на Binance съобщи пред Engadget, че решението на регулатора не би трябвало да засегне работата на главния уебсайт. Според него Binance Markets съществува настрана и към момента не е навлязъл на английския пазар.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР