Управлението за федерален резерв (УФР) на САЩ заяви, че 33-те

...
Управлението за федерален резерв (УФР) на САЩ заяви, че 33-те
Коментари Харесай

Банките в САЩ са в добро състояние, заяви УФР

Управлението за федерален запас (УФР) на Съединени американски щати съобщи, че 33-те най-големи американски банки са в положително положение макар икономическия потрес от пандемията, съобщи Асошиейтед прес.

Според УФР банките имат задоволително капитал, който да смекчи въздействието от непредвидени загуби и да им разреши да продължат да отпускат заеми даже при най-сериозни компликации.

Централната банка на Съединени американски щати разгласи резултатите от специфичен втори кръг "стрес проби ", които е добавила тази година поради вредите, породени на стопанската система от ковид.

Тестовете са посочили, че всички 33 банки не престават да са над минималните условия за капитал, с цел да се предпазят от опасности.

Регулаторите въпреки всичко са решили да запазят рестриктивните мерки върху изплащането на дивиденти от банките до края на март. Повторното придобиване на лични акции от фирмите обаче ще бъде още веднъж разрешено, с някои ограничавания.

Сред 33-те банки са Джей Пи Морган Чейс, Банк ъв Америка, Уелс Фарго и Ситигруп - четирите най-големи американски банки съгласно активи. Всички тествани банки имат минимум 50 милиарда $ активи, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР