Управлението се намира на кръстопът - обикновено правителствата се радват

...
Управлението се намира на кръстопът - обикновено правителствата се радват
Коментари Харесай

Боряна Димитрова: Има инфлация и в политиката, подкопано е доверието

" Управлението се намира на кръстопът - нормално държавните управления се радват при започване на бурна социална поддръжка и забележителен интервал на приемливост, само че през днешния ден виждаме съкратен небосвод. Ако на едната страна на кръстопътя са политическите запаси, то на другата стоят рисковете, които могат да предопределят доста по-бърз публичен процес на настроенията ".

Това сподели пред БНР доцент Боряна Димитрова от " Алфа рисърч " по отношение на проучване на обществено-политическите настройки през февруари, направено със средства на организацията.

Тя акцентира, че инфлация има в стопанската система, само че и в политиката - " инфлация на думи, на упования и на задължения ":

" Когато в политиката има инфлация, обедняват ръководещите, тъй като този развой подкопава най-ценния им запас - доверието и поддръжката. Гръмко декларираният нов управнически метод се посреща със песимизъм от хората. Не повече от 40% имат вяра, че той е реалност. Дали в ръководството влязоха способени хора? Също забележителен скепсис по този въпрос от страна на хората. Бавно започващи промени с спорни изявления. Външнополитически рецесии с спорни сигнали от страна на ръководещите и с спорно публично мнение. Има сериозен разнобой сред симпатизантите на ръководещите партии кои дейности на държавното управление поддържат и кои не ".

" Когато става дума за рецензии от най-високи нива на страната, би трябвало да виждаме и политически тактики. В държанието на президента можем да разчетем две тактики - едната цели да преинтерпретира неговата обществена роля, а другата - раздалечаване сред него и изпълнителната власт ", добави Димитрова.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР