Управлението на водите да се адаптира към политиките по изменение

...
Управлението на водите да се адаптира към политиките по изменение
Коментари Харесай

Сандов: Управлението на водите да се адаптира към политиките по изменение на климата

Управлението на водите да се приспособява към политиките по изменение на климата - за това прикани вицепремиерът по климатичните политики и министър по околната среда и водите Борислав Сандов по време на онлайн среща с министри на страните по Конвенцията за съдействие при опазването и устойчивото потребление на река Дунав.

От отрасловото министерство осведомят в прессъобщение на уеб страницата си, че е утвърден План за ръководство на интернационалния басейн на река Дунав и План за ръководство на риска от наводнения в интернационалния басейн на река Дунав за интервала 2022 - 2027 година

Пред сътрудниците си от другите страни Сандов оцени високо смисъла на междусекторното партньорство, се показва в прессъобщениетo.

" Дунав е речният басейн, който минава през най-вече страни в света и това неизбежно значи комплициран развой на съгласуваност сред тях и установяване на цели ", сподели той. И открои значимостта на Международната комисия за запазване на река Дунав (МКОРД).

Министрите одобриха и декларация като изява на политическа воля за продължение на съдействието в границите на конвенцията . В документа се акцентира смисъла на Конвенцията като солидна основа за реализиране на стабилно и равнопоставено ръководство на водите в този интернационален басейн. Високо се прави оценка ролята на МКОРД като платформа за съгласуваност и взаимни начинания се открояват главните цели в активността й: акомодация към изменението на климата, справяне със замърсяването, запазване на екосистемите, ръководство на риска от наводнения.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР