Управителят на здравната каса проф. Камен Плочев ще бъде изслушан

...
Управителят на здравната каса проф. Камен Плочев ще бъде изслушан
Коментари Харесай

Изслушват шефа на Касата в здравната комисия

Управителят на здравната каса проф. Камен Плочев ще бъде изслушан в сряда в парламентарната здравна комисия.
 
Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместител на Бойко Борисов в партията - Цветан Цветанов съобщи, че следва чуване на Плочев на съвещанието на парламентарната група идния вторник. Групата към този момент изслуша здравния министър Кирил Ананиев . Той бил подготвен да се срещне с другите парламентарни групи по проблема с оставката на Плочев, в това число и с тази на опозицията.
 

Управителят на НЗОК съобщи в телевизионно изявление, че в случай че ГЕРБ му гласоподават съмнение, той ще си отиде от поста. Но означи, че не знае каква е процедурата, кой му е началникът и че не се усеща отговорен.
 

Проф. Плочев към този момент сподели, че в неделя е разговарял и с премиера Бойко Борисов , който му обяснил, че би трябвало да се спрат течове от НЗОК към чужбина. Плочев е безапелационен, че Борисов не му е изискал оставката.

Миналата седмица министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев изиска оставката на Плочев , тъй като шефът на касата изискал актуализация на бюджета без да я съгласува с министерството. Плочев е безапелационен, че е уведомил здравното министерство за желанията си.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР