Управителят на ВиК - Дупница инж. Красимира Иванова е депозирала

...
Управителят на ВиК - Дупница инж. Красимира Иванова е депозирала
Коментари Харесай

Шефката на ВиК - Дупница е подала оставка

Управителят на ВиК - Дупница инж. Красимира Иванова е подала оставката си, споделиха от Общинската администрация. Веднага откакто беше определен за кмет, Първан Дангов отиде в предпирятието, където не бяха получавали заплата от юли. Дружеството е във финансова и техническа неплатежоспособност, разяснява той обстановката след срещата. Договорът с инж. Иванова не е преустановен, оставката ще се разисква на идно съвещание на Общинския съвет, предава БНР.

В сдружението не работеше даже и компютърната система поради отговорностите към компанията по поддържането, по която можеха да се начисляват дължимите суми от потребителите. Касата се оказала празна, допълват от Националното радио. 

Кметът Дангов разпореди да се изготви незабавен проект за излаз от тежкото състояние, или ще се търси нов шеф. Така се стигна до оставката на досегашния шеф инж. Иванова. 

Не е ясно по какъв начин ще се откри излаз от тежката обстановка. Дълговете на сдружението са над един милион лв.. В началото на тази година В и К получи заем от 500 000 лв., по който поръчител е общината. Бяха погасени част от отговорностите. Стигна се и до дезапориране и на банковите му сметки, само че се стигна до настоящето положение В и К да не разполага със средства за материали и за ежедневните поправки, както и за погашение в цялостен размер на заплатите. 

" Стоя и очаквам и споделих, че в случай че няма работещо решение, с ръководителя на Общинския съвет ще обсъдим в незабавен порядък там да има различен човек, който първо да внесе утешение, и второ - това, което вероятно би могло да се даде от общината за заплати, да бъде получено ", разяснява кметът Първан Дангов. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР