Управителят на социалния патронаж Валентина Станкова разкри, че лекар посещава

...
Управителят на социалния патронаж Валентина Станкова разкри, че лекар посещава
Коментари Харесай

Украинските бежанци, бездомни и бедни хора от Бургас ще получават топъл обяд

Управителят на обществения патронаж Валентина Станкова разкри, че доктор посещава домовете на възрастните хора

Българи без приходи, бездомни, хора с увреждания или изпаднали във краткотрайна спешна обстановка, които не могат да си обезпечат прехраната, ще получават топъл обяд. Това сподели пред NovaNews шефът на Дирекция " Социални действия и опазване на здравето " в Община Бургас Мая Казанджиева.

Стартираме от през днешния ден програмата за доставка на храна, сподели пък шефката на обществения патронаж в Бургас Валентина Станкова.

Тя посочи, че нуждаещите се хора ще получават чорба, главно ядене и един път седмично десерт, а Мая Казанджиева заяви, че оригиналност за тази година е и включването в програмата на украинските бежанци.
  Нуждаещите се хора ще получават чорба, главно ядене и един път седмично десерт
" Няма непозволено възползвали се, има хора, които подават заявление, само че са с прекомерно високи приходи и те са отхвърлени. До дома се дава храната, тъй като множеството хора са трудноподвижни ", уточни Станкова. 

„ Домашен обществен патронаж на Община Бургас предлага огромен пакет от подпомагащи действия. Имаме доста добре развита услуга патронажна грижа, която включва разнообразни медицински експерти – мед.сестри, рехабилитатори, психолози, домашни санитари и доктор, който посещава възрастните хора за следене на хроничните болести “, добави тя. 

„ Имаме механик, коафьор, които обслужват тези хора. От две години развиваме държавната услуга асистентска поддръжка. Близо 150 персонални асистенти се грижат за тежко заболели консуматори и възрастни хора по домовете “, съобщи Валентина Станкова. 

Мая Казанджиева пък разясни, че с цел да получават топъл обяд хората би трябвало да подадат заявление и декларация. " Те се изискват за всички общини, които са бенефициент по програмата. В декларацията би трябвало да се уточни фамилното състояние и да се съобщи единодушие за инспекция от Национална агенция за приходите за приходите, която се прави по длъжностен път ", изясни тя.

„ От 2009 година доставяме храна за извънредно нуждаещи се. Финансирането е било от национални фондове. Социалните служащи от нашата дирекция изясняват на всеки какви други благоприятни условия за подкрепяне има за останалите услуги на Община Бургас “, сподели още Казанджиева.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР