Управителят на Комплексния онкологичен център във Велико Търново д-р Мария

...
Управителят на Комплексния онкологичен център във Велико Търново д-р Мария
Коментари Харесай

Великотърновски лекари опровергават Йончева – има спад, а не ръст на онкозаболявания

Управителят на Комплексния онкологичен център във Велико Търново доктор Мария Рачева опроверга изказванието на депутатката Елена Йончева за растеж на заболелите от рак. Водачката на алената листа си послужи с неприемливи изказвания по време на посещаване в града.

„ Жителите на Велико Търново смятат, че има замърсяване на въздуха с фини прахови частици и разнообразни химични съставни елементи, а страната и българските институции споделят, че няма замърсяване на въздуха и хората си измислят. Според статистиката на онкологичния център във Велико Търново единствено в последната година онкологичните и респираторни болести в града са се нараснали с 20%. Не имаме вяра, че измерванията на Министерство на околната среда и водите дават отговор на обстановката в града, тъй като тяхното мнение се разминава с обективната картина “, разгласи Йончева.

Реалната картина на заболелите от рак обаче е тъкмо противоположната – те са намалели през 2018 година

„ Общият брой на новооткритите онкологични случаи през 2017 година са 231 за Великотърновска област, а новооткритите за 2018 година до 14 ноември са били 139. До края на годината не са станали колкото са били миналата година, камо ли да са се нараснали с 20%. Тази информация провокира доста суматоха и не трябва да се подминава с лека ръка “, увери доктор Мария Рачева пред локалния вестник „ Борба “.

Грешната информация е шокирала пациентите и доста жители почнали да звънят и да желаят да се изследват за рак. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР