Управителят на АЦБ Андрю Бейли заяви на пресконференцията след края

...
Управителят на АЦБ Андрю Бейли заяви на пресконференцията след края
Коментари Харесай

Бейли: АЦБ трябва да предприеме мерки, необходими за контрол на инфлацията



Управителят на АЦБ Андрю Бейли съобщи на конференцията след края на днешното съвещание, че централната банка би трябвало да предприеме нужните стъпки и " да стигне до точката ", в която може да спре повишаването на инфлацията, мотивирайки по този метод днешното решение за ново покачване на английската рента.

Бейли призна, че семействата в Обединеното кралство са изправени пред " сложна обстановка ", само че съобщи, че резултатът върху продължаващата възходяща наклонност на инфлацията върху вътрешните цени ще бъде по-лош без увеличение на лихвените проценти.
Членът на АЦБ Бен Броудбент добави, че в дълготраен аспект " най-хубавото нещо за семействата ", което централната банка може да направи, е да резервира политиките си за поддържане на инфлацията в рационални граници.

Андрю Бейли също по този начин означи, че безработицата е по-ниска от предстоящото на фона на пандемията от Covid-19 и че пазарът на труда и растежът на приходите остават мощни.

Все отново той призна, че " за жалост има напън от цените на силата ", който води до по-висока инфлация.

Той също по този начин предизвести, че има късмет тези енергийни разноски да не намалеят, ако напрежението на границата сред Русия и Украйна прерасне във въоръжен спор.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР