Управителният съвет на турнирите от Големия шлем отхвърли жалбата на

...
Управителният съвет на турнирите от Големия шлем отхвърли жалбата на
Коментари Харесай

Жалбата на Томич за глобата на Уимбълдън не мина

Управителният съвет на шампионатите от Големия шлем отхвърли жалбата на австралийския тенисист Бърнард Томич, наложена му след загубата му в първия кръг на Уимбълдън. Томич бе съкрушен от французина Жо-Вилфред Цонга с 6:2 6:1 6:4 единствено за 58 минути игра във втория най-кратък мач на сингъл при мъжете, откогато се води сходна статистика.

В следствие управлението на Уимбълдън упрекна Томич, че не е дал най-хубавото от себе си, с цел да се опълчи на противника, и го санкции с целия хонорар от наградния фонд за присъединяване в първия кръг на конкуренцията - 45 хиляди паунда. От своя страна австралиецът съобщи, че е имал физически проблеми и това е била повода да загуби толкоз бързо, и апелира наказването си.

От борда на шампионатите от Големия шлем обаче отхвърлят жалбата му.

"Историята на твоето показване в шампионатите от Големия шлем, и освен, дава малко мотиви за анулация на санкцията. В твоя случай историята не допуска, че ти можеш да промениш държанието си. Късмет и се надявам да ни изненадаш с бъдещето си държание на корта ", съобщи шефът на УС Бил Бабкок, който добави, че 25 % от санкцията ще бъде опростена, в случай че Томич няма проблеми с държанието си в идващите осем шампионати от Големия шлем.

Томич обаче изрази желанието си да апелира на по-висока инстанция.

"Не ми пука за тези 25 %, а за това да се взимат верните решения за други тенисисти в бъдеще ", разяснява Томич. /БГНЕС

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР