Управителният съвет на ДФ „Земеделие“ утвърди бюджет от 3 млн.

...
Управителният съвет на ДФ „Земеделие“ утвърди бюджет от 3 млн.
Коментари Харесай

ДФЗ отпуска 3 млн. лева за преработка на розов цвят

Управителният съвет на Държавна фирма „ Земеделие “ утвърди бюджет от 3 млн. лв. по помощта de minimis за компенсиране на част от разноските за преправка на цвят от маслодайна роза, годишна продукция 2021 година

Финансовата поддръжка има за цел да подкрепи бранша на розопроизводството и розопреработката с оглед настъпването на идния времеви интервал за бране на творби цвят от маслодайна роза и неговото изкупуване, оповестиха от земеделското министерство.

Предоставянето на помощта е по искане на сектора и е разисквано на видеоконферентна среща сред управленията на МЗХГ и ДФЗ с представители на производителите и преработвателите на цвят от маслодайна роза.

Предприемането на ограничения в поддръжка на розопреработвателите ще даде опция те да бъдат в допълнение подтиквани в реализиране процеса за изкупуване на творби цвят от маслодайна роза, посредством покриване на част от разноските им, което от своя страна ще окаже позитивен резултат и върху производителите на първична земеделска продукция, минимизирайки техния риск от неспособност за реализация.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР