Управителният съвет на Държавен фонд Земеделие одобри финансов ресурс в

...
Управителният съвет на Държавен фонд Земеделие одобри финансов ресурс в
Коментари Харесай

12.5 млн. лв. субсидии за инвестиции в земеделието

Управителният съвет на Държавен фонд „ Земеделие ” утвърди финансов запас в размер на общо 12,5 млн. лв. по капиталови схеми за държавни помощи за 2022 г.

10 млн. лв. са планувани за схемата за държавна помощ „ Помощ за вложения в материални активи в аграрни стопанства, свързани с първично произвеждане на растениевъдна земеделска продукция “. Със средствата ще бъдат финансирани поетите задължения по подписани контракти от предишни приеми, както и утвърдените планове от идния нов банкет за 2022 година по схемата.

По схемата за държавна помощ „ Инвестиции за закупуване на уреди за рандеман и предпазване на сурово мляко и уреди за изхранване на новородени животни с мляко ” се разпределят 2,5 млн. лв.. С този запас ще бъдат финансирани поетите задължения по подписани контракти от предишни приеми, а остатъкът може да се употребява за погашение на държавната помощ за осъществени планове от идния нов банкет за 2022 г.

Предстои Държавна фирма „ Земеделие “, взаимно с способените дирекции в земеделското министерство, да изготви инструкции за даване на помощите, които министърът на земеделието би трябвало да утвърди.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР