Управителният съвет на Българска народна банка реши да издаде предварително

...
Управителният съвет на Българска народна банка реши да издаде предварително
Коментари Харесай

БНБ одобри сделката за Общинска банка

Управителният съвет на Българска национална банка реши да издаде авансово утвърждение за покупката на 67.6% от Общинска банка на записания в Лихтенщайн фонд " Новито Опортюнитиис Фонд АГмвК " (Novito Opportunities Fund AGmvK), заяви пресслужбата на банката.

Предмет на договорката са 3 880 388 броя безналични акции, представляващи 67.646407 % от вписания акционерен капитал, в размер на 57 362 810 лв., които са владеене на Софийската община. Сделката към този момент е утвърдена от общинските съветници и от Комисията за защита на конкуренцията.

Българска народна банка оповестява, че с изключение на документите, подадени от заявителя, е поискала от него и спомагателна информация, съветвала се е с финансовия контрол в Лихтенщайн, прегледала е обществените регистри и е отчела информацията, предоставената от Държавна организация " Национална сигурност ".

От данните, които е събрала централната банка, се схваща, че българския производител и търговец на горива " Инса ойл " има капиталови дялове без право на глас в претендент - купувача " Новито ". Фондът е предизвестен, че за преобразуването на тези дялове в акции с право на глас ще би трябвало ново позволение от Българска народна банка, осведоми централната банка.

Тя се е уверила, че заявителят е сдружение, учредено според законодателството на Княжество Лихтенщайн и записано в Търговския указател на Лихтенщайн. Дружеството съставлява различен капиталов фонд според законодателството на княжеството, лицензиран и надзираван от Financial Market Authority - Орган за контрол на финансовите пазари на Лихтенщайн, се показва в известието.

Всички акции от капитала на заявителя са благосъстоятелност на " КАИАК Фонд Мениджмънт АГ " - сдружение, учредено според законодателството на Лихтенщайн, представляващо различен капиталов фонд, лицензиран и надзираван от Органа за контрол на финансовите пазари на Лихтенщайн, продължава известието на Българска народна банка.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР