Управителния съвет на Асоциацията на банките в България (АББ) определи

...
Управителния съвет на Асоциацията на банките в България (АББ) определи
Коментари Харесай

Главният секретар на банковата асоциация влезе в УС на Фонда за гарантиране на влоговете

Управителния съвет на Асоциацията на банките в България (АББ) дефинира основния си секретар Ирина Марцева за собствен представител и член в Управителния съвет на Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ). В УС на Фонда Марцева ще има цялостен четиригодишен мандат.

Според закона за гарантиране на влоговете УС на ФГВБ се състои от петима души. Председателят му се избира от Министерски съвет, заместник-председателя - от Българска народна банка, а единият от членовете - от Асоциацията на банките, чиито членове пълнят Фонда със своите годишни вноски. Останалите двама члена се показват взаимно от ръководителя и зам-председателя на Фонда.

За да заеме новата си позиция Марцева приключва участието си в Управителния съвет на Фонда за компенсиране на вложителите (УС на ФКИ), където е представител на АББ от основаването му през 2005г. На нейно място, за член на УС на ФКИ, като представител на АББ, до приключване на мандата, се предлага госпожа Ирина Казанджиева - шеф направление " Банкова политика и разбори " в АББ, която е и доцент в Катедра " Финанси " на УНСС.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР