Управата на Търговски център „Гранд“ в Пловдив, както и собственици

...
Управата на Търговски център „Гранд“ в Пловдив, както и собственици
Коментари Харесай

“Гранд“-а остава без ел. захранване? От търговския център излизат на протест

Управата на Търговски център „ Гранд “ в Пловдив, както и притежатели на обекти излизат на митинг на следващия ден. Причината е постъпило предупреждение от притежателя на частния трафопост АЗКОПАЛ ЕООД, показват те в свое послание до медиите. В него притежателите биват едностранно известени, че се приключва контракта за ел. зареждане и се чака прекъсване на зареждането им считано от 26 май 2022г.

„ Проблемът е, че сред комерсиалния център и електроразпределителното сдружение се е появил промеждутъчен обект „ трафопост “, който препродава и разпределя ел. сила без лиценз. По неразбираеми аргументи измервателната точка (ИТН) е трансферирана на компанията притежател на постройката за трафопост и по този метод комерсиалния център, от една страна, няма достъп до свободния пазар на ел. сила, а, въпреки това, няма изясненост за регистрираното от ЕР-ЮГ количество употребявана сила “, обосновава се управата на " Гранд ".

От думите им оказва се още, че няма изясненост по какъв метод се ценообразува употребяваната сила. Според тях тя не се префактурира, а се начислява и избрана облага.

Целта на митинга е ЕР-ЮГ да върне измервателната точка на Търговския център, показват оттова и допълват, че „ Гранд “ е консуматорът на ел. сила, а не самия трафопост като подобен. И респективно комерсиалния център е заплатил таксата за присъединение преди време.

Етажната благосъстоятелност на ТАЦ ГРАНД провежда легален митинг пред централата на ЕР-ЮГ на 13.06.2022г. от 08:30ч. на адрес: гр. Пловдив, ул. „ Христо Г. Данов “ № 37.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР