Управата на Чикаго заведе дело срещу Джуси Смолет, след като

...
Управата на Чикаго заведе дело срещу Джуси Смолет, след като
Коментари Харесай

Чикаго съди актьора Джуси Смолет, не върнал 130 000 долара на полицията

Управата на Чикаго заведе дело против Джуси Смолет, откакто артистът, прочут с ролята си в сериала "Империя ", отхвърли да възвърне разноските на полицията за следствие на подправеното му изказване, че е станал жертва на расистко и хомофобско нахлуване, оповестиха международните организации.

Сумата, която 36-годишният Смолет отхвърли да възвърне, възлиза на 130 000 $. Искането да я изплати в седемдневен период беше отправено към артиста на 28 март в писмо от кметството на Чикаго. Миналата седмица беше оповестено, че след отхвърли на Джуси Смолет управата на града има намерение да заведе дело против него.

Според уеб страницата за звезди TMZ търсената по правосъден път сума може да доближи половин милион $, които ще покрият направените от полицията разноски, адвокатските хонорари и спомагателни разноски.

Гражданският иск против артиста е заведен в съда на окръг Кук, щата Илинойс.

Джуси Смолет, който е от афроамерикански генезис и с хомосексуална ориентировка, беше задържан през февруари по съмнение, че е инсценирал нападението и е подал лъжовен сигнал в полицията. Последвалото следствие откри, че нападението е инсценирано от артиста.

Впоследствие прокуратурата сне всички обвинявания против Джуси Смолет, с което провокира недоволството на полицията и кмета на Чикаго Рам Еманюъл.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР