Употреба на GSM от деца Мненията относно използването на мобилен

...
Употреба на GSM от деца Мненията относно използването на мобилен
Коментари Харесай

Радиацията на мобилните телефони - II

Употреба на GSM от деца

Мненията по отношение на потреблението на мобилен телефон от дребните деца и тинейджърите са в двете крайности. И до момента в който Белгия и Франция са забранили рекламите на мобилни апарати за деца, в България рекламодателите подтикват покупките на телефони, изключително към началото на образователната година – валят реклами и промоции на GSM за възпитаници. Какво споделят лекарите? Лъчението е по-силно изразено при подрастващите, заради дребната им телесна маса. При диалог температурата на мозъка им се покачва с по-бързи и по-високи темпове.

Погрижете се най-първите диалози на детето ви да са къси – до 2-3 минути. Така с времето ще си оформи просвета на говорене и рационална приложимост на телефона. Не забравяйте и персоналния образец. Купуването на мобилен уред в една по-зряла възраст е неизбежно, само че имате властта да го отложите допустимо най-дълго във времето. Обикновено първокласниците се снабдяват с телефони, с цел да могат мама и тате да са по-спокойни и да ги управляват. Очевидно обстановката е строго самостоятелна. Не се съобразявайте с: „ всички вършат по този начин “ или " всички имат ". За здравето на децата си отговаряме единствено ние.

Възможности за понижаване на негативното въздействие от радиацията

Много хора заобикалят да спят наоколо до мобилни телефони. Но в действителност мощността на излъчената радиация е най-силна не когато телефонът е неподвижен, а когато беседваме, включваме или го изключваме. Мобилният уред по този начин или другояче e целодневно с нас, надали ще ни липсва през нощта. А събуждането с будилник, като се изключи че ще донесе приятната страст на едни отминали дни, ще спести непотребни проблеми със съня и здравето.

По опция, провежданите диалози би трябвало да са къси. В рамките на една до пет минути, когато градусът на повишение на мозъчната температура е към момента невисок. Ще е добре общите минути, които сме изговорили за един ден да са сред двадесет и тридесет, несъмнено, в случай че изискванията го разрешават.

Препоръчително е да вършим огромни паузи сред диалозите – от половин до един час. Ако работата ви изисква доста телефонни диалози, поинтересувайте се за хендсфри (handsfree) устройства - по този начин и шофирането ще е безвредно.

Мощността на радиомагнитното поле е най-силна сега, когато набираме и връзката се реализира. При такава обстановка е желателно да държим апарата надалеч от главата си и до момента в който насреща ни вдигнат, може да го пуснем да високоговорител. Облъчването от радиацията при набиране е в пъти по-силно от облъчването по време на диалог, тъй като мобилните клетките „ се търсят “ и излъчват радиолъчи най-мощно в този интервал.

Полезна мярка е ограничение носенето на телефона в джобовете на облекла. Накратко – целесъобразно е избягването на непосредственост до тялото и органите ни. Някои проучвания за безплодието излизат с резултати, че мъжката семенна течност утежнява качеството си, в случай че мъжът държи телефона в предните си джобове. Но има и специфични джобове за мобилни телефони от материя, която отстранява радиацията.

Не дръжте телефона с непрекъснато включен bluetooth или wi-fi търсене. Ще спестите от батерията, а и телефонът ще бъде в цялостен покой.

Устройства за отбрана от GSM радиация

Най-употребявано и познато е хендсфри устройството. То е удобен метод да държим телефона надалеч от главата си и може да го използваме освен до момента в който караме, само че във всеки миг, когато се постанова да беседваме. В множеството случаи то върви в комплект с мобилния телефон. Ако кабелът ви е неуместен, нервира или пречи на придвижванията ви може да замените устройството с блутут (bluetooth) слушалка. Тя е по-скъпа, само че едно зареждане устоя към 7 часа на ден, които са премного за диалози.

Друго решение от по-високия ценови сегмент е специфичен защитен калъф за телефон. Хастарът му съдържа медни и сребърни влакна, които защищават организма от електромагнитното поле. При диалог, не е належащо да вадите телефона от калъфа. На пазара към този момент могат да се намерят няколко марки, които го оферират. Има и чипове за телефони, които се закрепят на самия уред.

В магазинната мрежа се продава и ретро телефонна слушалка, която се свързва към телефона. Ползите й са няколко. Освен че подсигурява сигурност по време на диалог, е подобаваща за хора, които обичат да са център на внимание – няма по какъв начин да останете незабелязани с този аксесоар.

На пазара от дълго време се оферират мобилни устройства с два слота за сим карта. Ако имате два номера, не е нужно да поемате радиолъчите на два телефона и един е задоволителен.

Няма единно и аргументирано с документи мнение по тематиката за вредата от клетъчните телефони. Но да имаме едно мислено и да сме внимателни сигурно няма да ни се отрази зле. Както и да понижим телефонните диалози и увеличим срещите очи в очи, в случай че не ни разделят доста километри от околните хора. Продължава: Радиацията на мобилните телефони - I
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР