Уорън Бъфет е истинска легенда в света на бизнеса. 87-годишният

...
Уорън Бъфет е истинска легенда в света на бизнеса. 87-годишният
Коментари Харесай

Кой е един от най-големите пропуски на Уорън Бъфет?

Уорън Бъфет е същинска легенда в света на бизнеса. 87-годишният милиардер, прочут с прякора Оракулът от Омаха, прави покупко-продажби от напълно дребен и натрупва положението си напълно със лични сили.

Освен фамозен вложител, той е и лакмус за триумфа на обществените компании. Когато се чудят дали да вложат парите си в акциите на някоя компания, играчите на пазарите постоянно си споделят: " Ако Бъфет влага в нея, значи си заслужава ".

Макар че е милиардер с дълготраен опит в бизнеса и вложенията, Бъфет също прави неточности и към момента съжалява за някои пропуснати благоприятни условия. Една от тях е, че не влага в Amazon, когато му се отдава този късмет.

Собственикът на Berkshire Hathaway признава, че му се желае да беше избрал да вложи парите си в компанията на Джеф Безос, вместо в IBM. Но както самичък споделя пред CNBC e бил " прекомерно тъп ", с цел да прозре капацитета на колоса в електронната търговия.

Милиардерът съзнателно заобикаля акциите на нови софтуерни компании като Amazon и Гугъл, тъй като не прави оценка изцяло тяхната стойност. " Това коства доста пари на хората в Berkshire ", сподели той.

Поглеждайки обратно, Бъфет осъзнава, че е подценил Джеф Безос и мащабите на триумфа му. " Подцених блясъка на осъществяването ", признава вложителят. Със своите над 90 милиарда $ Безос към този момент е най-богатият човек в света, с което изпреварва самия Бъфет.

 Колко щяхте да спечелите, в случай че бяхте вложили $1000 Apple или Гугъл преди 10 години?
Колко щяхте да спечелите, в случай че бяхте вложили $1000 Apple или Гугъл преди 10 години?

Вложение в различен IT колос щеше да ви донесе близо $52 000

В момента Amazon се радва на голям триумф. Акциите му са се повишили с съвсем 5% единствено през последната седмица, в резултат на продажбите за 6.59 милиарда $ по време на Кибер понеделника.

Според финансовия уебсайт How Much, в случай че сте купили акции на Amazon на стойност 1000 $ през 2007 година, инвестицията ви ще коства 12 398 $ към 31 октомври тази година.

Въпреки пропуща си да влага в Amazon, Оракулът от Омаха твърди, че поемането на премерени опасности е ключът към триумфа. Когато се отдаде опция за ново начинание и предпоставките да се включите в него са налице, би трябвало да действате оптимално бързо.

 Милиардерите Уорън Бъфет и Бил Гейтс разкриват най-важните си бизнес решения
Милиардерите Уорън Бъфет и Бил Гейтс разкриват най-важните си бизнес решения

От основно значение е с кого вършим бизнес и какъв брой бързо действаме

Ако желаете да инвестирате в самия фондов пазар, опитни вложители като Бъфет, Марк Кюбан и Тони Робинс оферират да започенете с индексните фондове. Те сплотяват всички акции държат в съответния показател като S & P 500 и оферират ниски обороти, съпътстващи такси и данъчни сметки.

Опитайте се да завържете контакти с хора с опит в тази област, вместо да разчитате само на компютърни логаритми и проучвания, написа капиталовият консултант Джон Д. Спуунър в книгата си " Никой в никакъв случай не ни сподели: уроци за парите и живота за младите възрастни ".

Той твърди, че построяването на взаимоотношения в действителния живот е причина за триумфа на Оракула от Омаха. " Бъфет раздава мъдрост и здрав разсъдък на всички места, където отиде. Към следването му има някакъв фетиш, освен заради изключителния му капиталов връх, само че и поради мъдростта, опита и препоръките му ", изяснява Спуунър.

" Докато остарявате, ненадейно осъзнавате, че нямате време да инвестирате независимо. Нуждаете се от на практика препоръки, не от роботи, а от същински живи умни хора, които мислят за най-хубавия интерес на вас и фамилията ви. Трудно е да го намерите. Но в случай че съумеете, може да бъде скъпо ", разкрива капиталовият консултант.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР